На Тернопільщині попрощалися із воїном Василем Стецюком

На Тернопільщині попрощалися із воїном Василем Стецюком

Прощання із бійцем
Похорон Василя Стецюка. Фото: Лариса Миргородська

На Тернопільщині попрощалася із загиблим військовослужбовцем Василем Стецюком. 41-річний житель села Кушлина загинув 30 грудня 2023 року, під час виконання бойового завдання, біля Авдіївки.

Жителі громади, рідні, представники влади і духовенства, військові зустріли воїна в Горинці, бо саме так захотіла цивільна дружина Василя Стецюка.

Похорон Василя Стецюка
Зустріч тіла загиблого воїна. Фото: Лариса Миргородська

За словами голови Кременецької міської територіальної громади Андрія Смаглюка, вона була проти почестей на Майдані Волі у Кременці. Батько, мати Василя Стецюка і рідний брат вже померли. Проте громада запротестувала. Понад годину вирішували за місце, де попрощаються із бійцем. Питання вирішилося, коли прибули хрещені батьки воїна і траурний кортеж вирушив до Кременця.

Прощання із воїном
Прощання із бійцем. Фото: Лариса Миргородська

Останню шану урочисто віддали Героєві на Майдані Волі. Священнослужителі відправили панахиду. За словами Кременецького благочинного, настоятеля собору Преображення Господнього ПЦУ, волонтера і капелана Володимира Буграка, на Майдані Волі кременчани вже попрощалися майже з сімдесятьма воїнами.

"При всій повазі до кожного, хочу, щоби кожен розумів, що ми маємо святе зобов’язання віддати героєві честь, помолитися за упокій його душі і благати у небі його заступництва за нашу перемогу".

Кременець
Майдані Волі. Фото: Лариса Миргородська

Поховали воїна в рідному селі, де він народився, жив і працював.

"Василя призвали до лав ЗСУ в жовтні 2023 року і він, попри свій стан здоров’я, не роздумував, а став на захист держави. Василь був працьовитим, тішився маленьким сином, дбав про господарство, допомагав 82-річній тітці Марії", — розповів суспільному троюрідний брат загиблого, житель Кушлина Віталій Кравчун.

Похорон Василя Стецюка
Прощання із гранатометником. Фото: Лариса Миргородська

"Мав сім’ю, дитину, дім — усе мав. Але російські війська, які прийшли на нашу землю з війною, забрали усе. Забрали життя. Велике горе", — каже хрещена мати Леоніда Гетьман.

Похорон Василя Стецюка
Рідні, друзі, побратими військового. Фото: Лариса Миргородська

"Незважаючи на те, що Василь хворів, він не боявся, не втікав, не ховався за кордоном. Вічна слава йому", — розповіла Галина Гетьман.

Похорон Василя Стецюка
Прощання у Кременці. Фото: Лариса Миргородська

"Василь був добрим братом, чуйним. Ми часто спілкувалися. Він часто приїжджав до мене в Тернопіль. Завжди був готовий допомогти і рідним, і односельцям", — каже двоюрідний брат бійця Дмитро.

На початок