У Чернівцях відкрили хаб, де військові можуть безплатно переночувати

У Чернівцях відкрили хаб, де військові можуть безплатно переночувати

У Чернівцях відкрили хаб, де військові можуть безплатно переночувати
У хабі для військових облаштували 10 ліжок. Фото: Марія Пайлик/Суспільне Чернівці

У Чернівцях відкрили хаб, де військові можуть безплатно залишатись на ночівлю, поки проходять ВЛК чи обстеження в місцевих лікарнях. У хабі можуть ночувати бійці з інших міст або областей.

Про це розповів Суспільному виконувач обов'язків голови громадської "Тактична група 4.5.0" Богдан Колісніченко.

Хаб облаштували у приміщенні колишньої майстерні. У приміщенні облаштували 10 ліжок та пічне опалення. Також роблять мінікухню з мікрохвильовкою.

Богдан Колісніченко
Богдан Колісніченко. Богдан Колісніченко. Фото: Марія Пайлик/Суспільне Чернівці

Будівельні матеріали для ремонту надали меценати. Вони купили пральну машину, душову кабіну та засоби гігієни. Наразі ванну та кухню облаштовують.

У Чернівцях відкрили хаб для тимчасового перебування військових
У приміщення облаштували пічне опалення. Каміння передав побратим, аби в приміщенні довше зберігалось тепло. Фото: Марія Пайлик/Суспільне Чернівці

"Зараз, на жаль, є багато ветеранів або тих, хто проходить лікування і чекають на висновок ВЛК. Їм немає де переночувати: вони або ще не прив'язані до якоїсь лікарні, або вже мають рушати додому. Вони тут можуть жити безплатно, чекати на результати ВЛК або на аналізи", – каже членкиня організації Наталія Чобану.

У Чернівцях відкрили хостелдля військових
Наталія Чобану. Наталія Чобану. Фото: Марія Пайлик/Суспільне Чернівці

Хаб працює з 19:00 до 8:00. Щоб отримати послуги ночівлі, слід зателефонувати за номерами: 099 350 39 56 або 098 345 03 97. Також людина має мати військовий квиток та документи, які підтверджують її особу.

Що відомо про ГО "Тактична група 4.5.0":

  • Громадську організацію "Тактична група 4.5.0" заснували бійці батальйону "Вовки да Вінчі", чернівчани. Голова організації зараз служить у ЗСУ й перебуває на фронті.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

На початок