Не платив 9 років: боржника з Рівненщини через аліменти не випускали з країни

Не платив 9 років: боржника з Рівненщини через аліменти не випускали з країни

Не платив 9 років: боржника з Рівненщини через аліменти не випускали з країни
. Unsplash. Фото ілюстративне

У Рівненській області чоловік не сплачував аліменти протягом дев'яти років. Його зупинили, коли він збирався виїхати з України, – повідомляють в міністерстві юстиції. У підсумку божник таки сплатив понад 180 тисяч гривень.

З листопада 2011 року у Острозькому районному відділі виконавчої служби перебувало провадження щодо боржника. В суму 180 879 гривень, яку стягнули з чоловіка, входить і сума штрафу. Він – батько трьох дітей.

Читайте також: У Мін’юсті розповіли, як отримати аліменти, якщо боржник виїхав за кордон

Нагадаємо, у випадках, коли батьки боргують власним дітям, ДВС стягує ці виплати з допомогою обмежень, в тому числі з позбавленням права на виїзд за кордон, керування транспортом, користування вогнепальною зброєю тощо.

"Лише від самих батьків залежить, наскільки суворим буде покарання: примусовий продаж майна, скасована подорож за кордон чи багатотисячний штраф. З початку року з застосуванням обмежень вже стягнуто один мільярд гривень", – повідомив заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

За даними прес-служби Мін'юсту, з початку 2020 року органи ДВС стягнули 4,3 млрд гривень аліментів.

Як багато батьки боргують своїм дітям – Суспільне розкаже згодом, коли отримає таку інформацію від уповноваженого органу.

Авторка: Аліна Дубовська

На початок