Співробітники Херсонського художнього музею ідентифікували третю картину Леоніда Чичкана, яку викрали російські окупанти

Співробітники Херсонського художнього музею ідентифікували третю картину Леоніда Чичкана, яку викрали російські окупанти

Херсон музей Чичкан картина
Пейзаж Леоніда Чичкана "Закарпатський мотив" світлині з пропагандистського відео, Крим. Фото: Херсонський Художній Музей/Facebook

Херсонські музейники ідентифікували чергову викрадену військами РФ картину. Роботу Леоніда Чичкана помітили на відео пропагандистського сюжету в Центральному музеї Тавриди у вересні 2023 року.

Про це у Facebook повідомив Херсонський художній Музей.

Фахівці херсонського музею у одному з пропагандистських сюжетів впізнали пейзаж Леоніда Чичкана "Закарпатський мотив".

"Романтичну красу Карпат Леонід Чичкан щедро оспівував впродовж усієї своєї творчості. Просякнутий спокоєм "Закарпатський мотив" вражає різноманіттям відтінків зеленого кольору — від світлих до насичених темно-зелених", — йдеться у повідомленні музею.

Херсон Крим музей Чичкан
Картина Леоніда Чичкана "Закарпатський мотив". Фото: Херсонський Художній Музей/Facebook

Це 79-й твір, який ідентифікували музейники серед викрадених з Херсонського художнього музею і незаконне перебування якого в Криму підтвердили. Також це третя картина Леонід Чичкана, що опинилася в Центральному музеї Тавриди. Раніше в Сімферополі "засвітилися" ще дві роботи відомого українського майстра — "Гладіолуси" та "Риби".

Також працівники Херсонського Художнього музею впізнали одне з полотен на трьох фотографіях, зроблених у центральному музеї Тавриди наприкінці листопада минулого року, картину литовського живописця Аугустінаса Савіцкаса "Давні стіни Вільнюса".

Херсонські музейники впізнали на світлинах з Центрального музею Тавриди міста Сімферополь ще три вкрадені російськими окупантами картини. Серед ідентифікованих полотен – робота Миколи Глущенка "Натюрморт з камбалою", картина Віктора Зарецького "Українка Ганна Струк" та "Портрет Миколи Гепарда" Фелікса Кідера.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок