Нива 1977 року, земельні ділянки та пенсії. Декларації голів міських громад Чернівецької області

Нива 1977 року, земельні ділянки та пенсії. Декларації голів міських громад Чернівецької області

Нива 1977 року, земельні ділянки та пенсії. Декларації голів міських громад Чернівецької області
. Вижницька громада. Фото: Суспільне Чернівці

У Чернівецькій області є 11 міських громад. Суспільне Чернівці зібрало декларації їх голів.

Доповнено 31 січня:

Василь Скрипкару, Герцаївська громада

Голова Герцаївської громади Василь Скрипкару задекларував квартиру у Герці площею понад 67 квадратних метрів. Також має п'ять земельних ділянок, чотири з яких розташовані у селі Байраки, ще одна – в Герці. Площа ділянок становить від 100 до 2 870 квадратних метрів. Також володіє недобудованим гаражем на понад 100 квадратних метрів.

Його дружина Лілія володіє трьома автівками. Йдеться про Ford Transit 1990 року випуску, Renault Megane 2004 року випуску, а також MERSEDES-BENZ, який купила у травні 2022 року.

Декларація голови Герцаївської громади Василя Скрипкару
Василь Скрипкару. Джерело: facebook/Skripkaru Vasile

На посаді голови міськради Скрипкару у 2022 році заробив майже 450 тисяч гривень. Його дружина також працює у міській раді й отримала майже 340 тисяч гривень зарплати. Дочка Діана отримала майже 180 тисяч гривень прибутку як підприємиця.

Микола Перч, Вашківецька громада

Голова Вашківецької міськради Микола Перч задекларував будинок площею майже 127 квадратних метрів та дві земельні ділянки на одну та дві тисячі квадратних метрів у Вашківцях. Його дружина Марія має квартиру у Чернівцях, земельну ділянку та нежитлове приміщення у Вашківцях.

Декларація голови Вашківецької громади Миколи Перча
Микола Перч. Джерело: facebook/Mykola Perch

Як голова громади Перч заробив майже 460 тисяч гривень та отримав понад 69 тисяч гривень пенсії. Ще майже 120 тисяч гривень заробив завдяки виробництву електроенергії.

Його дружина Марія отримала понад 612 тисяч гривень як підприємиця та майже 9 тисяч гривень пенсії. Син Іван заробив понад 80 тисяч гривень на підприємстві "Вашківецький міський ринок", де має 50% корпоративних прав. Ще майже 8 тисяч гривень заробив, працюючи у міській раді. Невістка працює в обласній психіатричній лікарні, в якій заробила понад 100 тисяч гривень.

Готівкою Перч зберігає 5 тисяч доларів, його дружина – 11 тисяч євро, а син – 14 500 тисяч доларів.

Також Перч задекларував обладнання для виробництва електроенергії від сонця, яке купив у 2021 році за понад 545 тисяч гривень. Крім цього, володіє двома автівками: ВАЗ 1992 року та MERSEDES-BENZ 1993 року, а також причепом. Авто марки Hyundai має його син Іван, а невістка Марія купила у липні 2022 року автомобіль DACIA SANDERO.

Василь Радиш, Заставнівська громада

Заставнівський міський голова Василь Радиш задекларував право власності на два нежитлові приміщення, два об'єкти виду "комплекс" площею до понад 790 квадратних метрів, а також має дві земельні ділянки. Ще дві ділянки орендує на Заставнівському ринку та у міськради.

Його дружина Орися орендує три земельні ділянки площею від 2 000 до майже 310 тисяч квадратних метрів у Заставні. Також володіє будинком та двома ділянками площею до майже 2 тисяч квадратних метрів.

Крім цього, Радиш має недобудований торговельно-розважальний комплекс площею майже 440 квадратних метрів.

Василь Радиш - декларація голови Заставнівської громади
Василь Ралиш. Джерело: YouTube/Заставнівська міська рада

Радиш володіє одним легковим та двома вантажними авто, а його дружина має NISSAN QASHQAI 2013 року випуску.

Орися Радиш має 100% корпоративних прав у фермерському господарстві "ФГ КВІК-О" й у 2022 році заробила завдяки цьому понад 40 тисяч гривень. Також отримала понад 870 тисяч гривень доходу як підприємиця й майже 14 тисяч гривень на роботі за сумісництвом. Радиш як голова міськради заробив понад 405 тисяч гривень.

Сергій Булега, Кіцманська громада

Голова Кіцманської громади Сергій Булега на посаді заробив 416 тисяч гривень. За військову службу Булега отримав 540 тисяч гривень. Також отримав подарунок від ОВА за 250 гривень та 7 тисяч гривень профспілкових витрат. Дружина Булеги заробила 219 тисяч гривень у Кіцманській лікарні, а також отримала 5 тисяч гривень страхових виплат.

У готівці Булега зберігає 500 тисяч гривень та 25 тисяч доларів, а його дружина — 230 тисяч гривень та 8 тисяч доларів.

Сергій Булега – декларація голови Кіцманської громади
Сергій Булега. Фото: Facebook/Rada Kitsman

Автомобілем Skoda Octavia А5 2008 року випуску за понад 118 тисяч гривень володіє дружина Булеги. Також вона має квартиру в Києві на 78 квадратних метрів та у спільній власності з родичами — частку квартири на 45 квадратних метрів у Кременчуку.

Сергій Булега має право на тимчасове проживання у помешканні родичів — це квартира на 61 квадратний метр у Кіцмані. Булега володіє двома земельними ділянками загальною площею 2 тисячі квадратних метрів. Також Булега має літній будинок у Кіцмані, який є об'єктом незавершеного будівництва.

Олексій Чепіль. Вижницька громада

Голова Вижницької громади Олексій Чепіль задекларував п'ять земельних ділянок, будинок та гараж. Усе це купив з 2004 до 2016 року. Також вказав два авто у своїй власності — Нива 1977 року випуску та Славута 2000 року випуску, а також Калину 2009 року випуску, на яку має право користування.

Олексій Чепіль Вижницька громада
Олексій Чепіль. Суспільне Чернівці

У декларації Чепіль вказав, що має акції у цукровому заводі "Хрещатик" та інвестиційні сертифікати у всеукраїнській інвестиційній компанії "Вінко". В останній інвестиційні сертифікати має й дружина Чепіля.

Голова Вижницької громади задекларував майже 690 тисяч гривень зарплати та 137 тисяч гривень пенсії. Також 99 тисяч гривень матеріальної допомоги на оздоровлення і вирішення соціально-побутових умов. У декларації також вказані 56 тисяч гривень процентів та 20 тисяч гривень доходу від продажу нерухомого майна. У його дружини — 65 тисяч гривень пенсії.

На банківських рахунках Чепіль зберігає 616 тисяч гривень та майже 11 тисяч доларів.

Наталя Цимбалюк. Новодністровська громада

Голова Новодністровської громади Наталя Цимбалюк задекларувала одну квартиру у частковій власності у Новодністровську, іншу у спільній власності з чоловіком та ще одну, де часткову власність має чоловік. Також у декларації Цимбалюк є земельна ділянка у Хмельницькій області.

Наталя Цимбалюк
facebook / Наталя Цимбалюк

Цимбалюк задекларувала 634 тисячі гривень своєї зарплати та 303 тисячі гривень зарплатні чоловіка. Також вказала у декларації майже 5 тисяч гривень за надання земельної частки (паю) в лізинг, оренду або суборенду.

Марія Нікорич. Новоселицька громада

Марія Нікорич, яка є головою Новоселицької громади, задекларувала у спільній частковій власності квартиру у Новоселиці, та у своїй власності три земельні ділянки й будинок у Ванчиківцях. Ще дві ділянки у Ванчиківцях у власності чоловіка.

Нива 1977 року та пенсії. Декларації голів міських громад Чернівецької області
decentralization.gov.ua

У декларації Нікорич 702 тисячі гривень зарплати, 116 тисяч гривень пенсії та 11 тисяч гривень доходу від надання майна в оренду агровиробничому підприємству. Також у декларації вказаний дохід чоловіка: 85 тисяч гривень пенсії, 91 тисяча депозиту та понад 5 тисяч гривень від надання майна в оренду тому ж агровиробничому підприємству.

Василь Козак. Сокирянська громада

Василь Козак, який є головою Сокирянської громади, подав щорічну декларацію за 2021 рік. У його власності житловий будинок та дві земельні ділянки у Романківцях, ще одна — у селі Грубна. Ще 13 земельних ділянок у Дністровському районі у власності дружини. Також у спільній частковій власності дружини — дача та земельна ділянка у Ломачинцях.

Нива 1977 року та пенсії. Декларації голів міських громад Чернівецької області
facebook-сторінка Василя Козака

Найбільша земельна ділянка, вказана у декларації, має площу у понад 18 тисяч квадратних метрів. Дата набуття права на неї — 2021 рік, а вартість на дату набуття права або за останньою грошовою оцінкою — 87 тисяч гривень.

Серед транспорту подружжя — легковики ВАЗ 2008 року випуску, Mercedes-Benz 212D 1999 року випуску та Toyota Camry 2008 року випуску. Також квадрацикл Polaris Sportsman 800, причіп й мотоцикл Yamaha Tricity.

Дружина має корпоративні права та є бенефіціаром у п'яти підприємствах: Агросад - 2005, Буковина Агросвіт, Буковинський сад, Фрукти Буковини та Буковинський зернопродукт.

Козак задекларував 583 тисячі зарплати та 102 тисячі пенсії. У дружини — 61 тисяча зарплати за основним місцем роботи у компанії "Буковинський сад", а також 9 тисяч та 320 тисяч — зарплати за сумісництвом у фірмах "Агросад - 2005" та "Буковина Агросвіт". Також у декларації вказані 129 тисяч гривень пенсії дружини.

У розділі грошових активів у Василя Козака вказані 768 тисяч гривень на банківських рахунках, 100 тисяч гривень та 25 тисяч євро готівки. У дружини — 11 тисяч гривень на банківських рахунках, 20 тисяч гривень, 99 тисяч доларів та 50 тисяч євро готівки.

Ігор Матейчук. Сторожинецька громада

Голова Сторожинецької громади Ігор Матейчук вказав дві земельні ділянки у Сторожинці, житловий будинок у Панці, квартиру, два нежитлових приміщення та гуртожиток у Сторожинці. У власності дружини — два нежитлових приміщення, магазин, дві земельні ділянки та гараж у Сторожинці. Також дружина орендує ділянку на речовому ринку у Сторожинці.

Нива 1977 року та пенсії. Декларації голів міських громад Чернівецької області
Ігор Матейчук в центрі фото. Facebook / Сторожинецька міська рада

У декларації вказані легковики Mercedes W210 1997 року випуску та Sitroen Berlingo 2010 року випуску.

У доходах Ігор Матейчук задекларував 93 тисячі пенсії, 17 тисяч сплати по зеленому тарифу, 856 тисяч гривень зарплати, 9 тисяч соцвиплат та 147 тисяч матеріальної допомоги. У дружини — 250 тисяч гривень доходу від підприємницької діяльності.

Андрій Дранчук. Хотинська громада

Голова Хотинської громади Андрій Дранчук задекларував земельну ділянку та житловий будинок у Хотині. У власності дружини — шість земельних ділянок у Хотинській громаді. Також у власності дружини два авто: Daewoo Sens 2005 року випуску та Peugeot Rifter 2019 року.

Нива 1977 року та пенсії. Декларації голів міських громад Чернівецької області
Андрій Дранчук у центрі фото. facebook / Андрій Дранчук

Дружина є бенефіціаром фермерського господарства. У доходах Дранчука — 746 тисяч гривень зарплати, дохід від підприємницької діяльності — 1,7 мільйона гривень.

У 2019 році дружина брала кредит на 320 тисяч гривень, з яких 170 тисяч ще має повернути.

Раніше Суспільне Чернівці розповідало, що задекларував голова Чернівецької міської громади:

Що відомо про відкриття декларацій

  • Подати щорічні декларації за 2021 та 2022 роки потрібно до 31 січня 2024 року. Водночас декларації за 2023 рік треба подати у період з 1 січня по 31 березня 2024 року.
  • Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) 10 грудня 2023 року відкрило публічний цілодобовий доступ до реєстру декларацій.
  • 12 жовтня 2023 року набрав чинності Закон України № 3384-ІХ про відновлення декларування. Одночасно стартувала й кампанія декларування за 2021-2022 роки, яка триватиме до 31 січня 2024 року.
  • У перші ж дні повномасштабного наступу Голова НАЗК публічно озвучив позицію Національного агентства: "Спочатку перемога, а потім декларування". Дещо пізніше 7 березня набрав чинності Закон №2115-ІХ, який переніс дедлайн подання будь-яких звітних документів на 3 місяці після закінчення воєнного стану.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

На початок