Обмін полоненими 3 січня: хто повернувся із воїнів з Полтавщини

Обмін полоненими 3 січня: хто повернувся із воїнів з Полтавщини

3 січня обміняли 3 військовополонених з Полтавщини
. Фото: Zelenskiy_official

Четверо воїнів із Полтавської області повернулися із російського полону. Це – Іван Срібний, Артем Стребко, Максим Глушко та Руслан Олійник.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Із російського полону повернувся воїн Максим Глушко із Кременчуцького району. Туди потрапив під час боїв за Маріуполь у травні 2022 року. Військовий мав звання старший солдат Збройних сил України.

Також обміняли Івана Срібного родом із Семенівської громади. Його взяли у полон під час боїв на Запорізькому напрямку. Служив командиром відділу Нацгвардії. Мав звання молодший сержант.

Третій військовослужбовець, якого повернули, — солдат Артем Стребко з Новосанжарської громади. Воїн потрапив у полон під час бойових дій на Авдіївському напрямку у листопаді 2023 року. Cлужив у ЗСУ.

Руслан Олійник з села Покровська Багачка Хорольської громади. У полоні він перебував із першого дня повномасштабного вторгнення.

Нині військові перебувають на реабілітації. Вони вже вийшли на зв’язок із рідними.

Загалом 3 січня 2024 року відбувся один із найбільших обмінів полоненими за час повномасштабної війни. В Україну повернулися 230 військових із різних підрозділів. Зокрема, ЗСУ, Нацгвардії, Державної прикордонної служби та Нацполіції. 48 людей вважали зниклими безвісти. За інформацією Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненим, серед звільнених п’ятеро жінок.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок