У Франківську покажуть виставу-розслідування французького режисера

У Франківську покажуть виставу-розслідування французького режисера

У Франківську покажуть виставу-розслідування французького режисера
. Суспільне Карпати

Прем’єру вистави "Мадам Елен" режисера Жюля Одрі покажуть у Франківському драмтеатрі 24-го вересня. Перший показ планували ще у березні, але через карантин прем'єру скасували.

За словами головного режисера театру Жюля Одрі, це вистава-розслідування, роздуми про еміграцію. Її передісторія почалася зі знайомства з мешканкою Івано-Франківська Оленою, яка народилася у Франції, у родині емігрантів з України. Батьки Олени повернулися в Україну, піддавшись радянської пропаганди про низькі ціни та безкоштовні земельні ділянки. Пані Олена жодного разу не побувала у Франції після іміграції.

“Це продовження теми спогадів. Розпочинається вона ще у виставі "Фелікс Австрія". Коли я випадково зустрів жінку – Олену (Елен), яка розмовляла французькою. Я задумався, як можна жити 70 років в Україні, мріяти повернутися до Франції і не забути мову? Як це - жити за кордоном? Як ми можемо пізнати себе, коли ми не вдома?", - каже Жюль Одрі.

Генеральний директор Франківського драмтеатру Ростислав Держипільський розповів, що актори два тижні грали у районах та селах нашої області.

"Але вчора, у зв’язку з тим, що Івано-Франківськ вже належить до помаранчевої зони, ми відкрили сезон. Вдруге, вже в себе на сцені, "Гуцулкою Ксенею". Мусимо відігравати ті вистави, віддавати борги нашим глядачам. Я дуже тішуся вкотре, що в нас є Жюль Одрі. Він якимись своїми дивними методами, речами, дбає про українсько-французькі зв’язки".

Вистава буде камерною, зал буде заповнений на 50 %.

Читайте також

  • На День Незалежності актори Франківського драмтеатру зіграють драму-реквієм "Нація" за однойменною книгою Марії Матіос на кількох майданчиках будівлі колишньої астрономічної обсерваторії на вершині гори Піп Іван.
  • "Нація" - на вершині Піп Іван в Карпатах, "Фелікс Австрія" - на площі Бастіону, "Солодка Даруся" - на літньому майданчику Промприлад. Реновація, "Три сестри" - у Палаці Потоцьких, "Енеїда" - на Німецькому озері - Франківський драмтеатр відкриває новий театральний сезон 2020-2021.
  • Актори Франківського драмтеатру зіграли "Націю" на висоті понад 2 тисячі метрів.
  • Вистави просто неба. У Франківську стартує новий театральний сезон.
На початок