У Полтаві влаштували новорічний забіг

У Полтаві влаштували новорічний забіг

Новорічний забіг у Полтаві 1 січня 2024 року
. Суспільне Полтава

1 січня у Полтаві відбувся щорічний забіг "Crazy Santa Challenge". Цьогоріч учасники долали дистанцію у 5 кілометрів.

Про це Суспільному повідомила співорганізаторка Неля Шостак.

У Полтаві влаштували новорічний забіг
Учасники забігу донатили на ЗСУ. Суспільне Полтава

Забіг у перший день нового року в обласному центрі влаштовують шостий рік поспіль. Акцію учасники розпочали о 9-й годині. Бігали навколо Корпусного парку.

"Ми кожного року до 31 числа (грудня — ред.) святкові кілометри біжимо. І з нового року робимо такі забіги, щоб показати людям, що є альтернатива: не тільки напитися і ледве прокинутися, а нормально відсвяткувати і почати класно новий рік з пробіжки", — розповіла учасниця забігу Софія Сергієнко.

У Полтаві влаштували новорічний забіг
Під час забігу учасники долали дистанцію у 5 кілометрів. Суспільне Полтава

Кожен учасник забігу міг зробити донат. Цьогоріч збирали гроші для військовослужбовців 93-ї та 405-ї бригад. Зібране планують передати на закупівлю генераторів.

"Ми вже років п’ять бігаємо. Нам подобається починати рік зі спортивного заходу. Хочемо цьогоріч всю дистанцію подолати, а там подивимось. Але кожного року пробігаємо все більше і більше. Першого разу, коли нам три роки було, то ми до "Укртелекому" добігли", — розповів учасник забігу Владислав Могорецький.

У Полтаві влаштували новорічний забіг
Учасники забігу одягли новорічні шапочки. Суспільне Полтава

"Тут присутні декілька клубів: "New Run", "Гориничі", "Running Club Poltava". Тут багато бігунів, які вперше прийшли на сьогоднішній старт. Це традиційний новорічний забіг, коли любителі бігу біжать свої перші п’ять кілометрів у новому році. У нас тут присутні військові і в нас є мета – зібрати на генератори. Здоровий спосіб життя і благодійність – це те, що нас об’єднало сьогодні. Ми розміщали інформацію у соцмережах, але немає ніяких реєстраційних внесків. Просто зібралися і побігли. Хто хоче доєднатися, то всі реквізити є на наших сторінках", — повідомила співорганізаторка забігу Неля Шостак.

Учасники акції були у новорічних шапочках. Наймолодшому бігуну, який цьогоріч долав дистанцію було 8 років. До забігу також долучалися і військовослужбовці.

Усього учасники забігу зібрали понад 25 тисяч гривень. Мета — 35 тисяч. Збір нині триває.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок