Школи можуть відмовитись від оцінок на час карантину, але тільки для деяких предметів

Школи можуть відмовитись від оцінок на час карантину, але тільки для деяких предметів

Школи можуть відмовитись від оцінок на час карантину, але тільки для деяких предметів
. УНІАН

В умовах карантину школи в Україні можуть відмовитися від 12-ти бальної шкали оцінювання та ставити учням "зараховано"/"незараховано, якщо половина уроків проводилась віддалено.

Як повідомили у Міністерстві освіти та науки, така можливість для шкіл визначена у законі про "Про повну загальну середню освіту". У статті 17 закону зазначено, що освітні заклади можуть оцінювати учнів за власною шкалою. Проте далі ця шкала має бути обов'язково переведена у бали.

Ставити "зараховано" чи ні вчителі можуть з таких предметів: "Фізична культура", "Трудове навчання" "Образотворче мистецтво", "Музичне мистецтво", "Основи здоров’я" та інших окремих предметів варіативної складової.

Читайте також: Школи – без учнів. Історія дистанційного навчання в ОТГ біля Рівного

Під час карантину школи можуть працювати по-різному: очно чи дистанційно. Це залежить від того, у якій карантинній зоні перебуває той чи інший освітній заклад.

Що відомо

  • Міністерство освіти й науки змінило правила проведення тестувань. Державна підсумкова атестація з математики стане обов'язковою для випускників українських шкіл із 2021 року, а зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури розділять на два окремих тестування.
  • Міносвіти розробило програму освіти для дорослих. Згідно з документом, освітою дорослих будуть займатися андрагоги — працівники галузі освіти, що володіють фаховими компетентностями для надання освіти дорослим з урахуванням їхніх вікових, освітніх, професійних характеристик.
На початок