Школи – без учнів. Історія дистанційного навчання в ОТГ біля Рівного

Школи – без учнів. Історія дистанційного навчання в ОТГ біля Рівного

Школи – без учнів. Історія дистанційного навчання в ОТГ біля Рівного
. Суспільне Рівне

Чотири школи області через захворювання на учнів та вчителів COVID-19 з початку цього тижня, від 21-го вересня, перебувають на дистанційній формі навчання. Йдеться про навчальні заклади у Дубровиці, а також селах Шпанів Рівненського, Торговиця Млинівського та Бабин Гощанського районів.

22-го вересня Суспільне побувало у закладі в Бабині.

"Директорка – на самоізоляції. Наша школа зараз на карантині знаходиться. Ми, користуючись моментом, займаємося поточним ремонтом. А діти вчаться дистанційно. В п'ятницю в нас вже відкривається і вже діти підуть на навчання в школу", – розповів завгосп Бабинського ліцею Олександр Маліновський.

46 вчителів та понад 4 сотні учнів пішли на самоізоляцію з 11-го вересня після того, як у одного з працівників ліцею підтвердили коронавірус, – пояснює спеціалістка відділу освіти Бабинської ОТГ Валентина Євчук.

"Коли ми отримали повідомлення про виявлений випадок захворювання на коронавірус, визначили коло спілкування і була потреба перейти на дистанційне навчання, і на самоізоляцію в тому числі. Тому вчителі в основному працюють з дому", – каже спеціалістка відділу освіти Бабинської ОТГ Валентина Євчук.

Бабинський ліцей був першим навчальним закладом області, в якому на самоізоляцію пішли не окремі класи, а весь учительський та учнівський колектив, – розповідає начальниця профільного відділу облуправління освіти і науки Вікторія Кацеба. Наразі, за її даними, в області на повній самоізоляції перебуває чотири заклади.

"Це один заклад у Бабинській ОТГ, згадуваний нами, один у Дубровицькому районі, один у Шпанівській ОТГ і четвертий – у Підлозцівській ОТГ. Загалом сьогодні на самоізоляції перебуває 1433 дитини. Це 47 класів", – каже Вікторія Кацеба.

У Бабинському ліцеї наразі зафіксували лише один випадок COVID-19, через який увесь заклад і пішов на самоізоляцію. І з п'ятниці, 25-го вересня, там планують відновити уроки для усіх 20-ти класів.

Авторка: Валентина Гордич

На початок