30 грудня на Львівщині попрощаються із шістьма військовими

30 грудня на Львівщині попрощаються із шістьма військовими

30 грудня на Львівщині попрощаються із шістьма військовими
30 грудня на Львівщині поховають шістьох військових. Фото Романа Балука/пресслужба Львівської міської ради

Сьогодні, 30 грудня, у Львівській області прощаються із шістьма полеглими воїнами. Назар Заріцький, Владислав Покрищук, Володимир Дембіцький, Петро Масляник, Сергій Макара й Іван Кусий загинули в російсько-українській війні.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Назар Заріцький родом із Самбора. Йому було 34 роки.

Назар Заріцький.
Назар Заріцький. Фото: пресслужба Львівської ОВА

До війська пішов добровольцем на початку повномасштабної війни. Служив у складі 46 батальйону 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Був стрільцем, брав участь у боях за Соледар, Бахмут і Горлівку. Назар Заріцький був поранений під час атаки російських дронів і помер у шпиталі 24 грудня 2023 року. У військового залишилася мама та брат.

Владислав Покрищук — 26-річний мешканець Івано-Франкового.

Владислав Покрищук
Владислав Покрищук. Фото: пресслужба Львівської ОВА

24 лютого 2022 року став резервістом першої черги. Був головним сержантом і старшим оператором групи спеціального призначення ССО. Воював у Миколаївській області й на Лисичанському, Бахмутському та Купʼянському напрямах. Загинув 26 грудня в селі Синьківка Купʼянського району Харківської області. У Владислава Покрищука залишилися батьки, дружина, сестра та велика родина.

Володимир Дембіцький — 45-річний мешканець Миколаївської громади.

Володимир Дембіцький.
Володимир Дембіцький. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Військовий зник безвісти у травні 2023 року, під час боїв поблизу населеного пункту Нью-Йорк Донецької області. У грудні тіло Володимира Дембіцького ідентифікували й визнали його загиблим.

Петро Масляник народився у селі Мала Вільшанка Золочівського району. Йому було 50 років.

Петро Масляник.
Петро Масляник. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Мешкав у селі Кавсько Стрийської громади, його мобілізували в березні 2023 року. Петро Масляник був солдатом, механіком-водієм відділення інженерної техніки. Загинув внаслідок мінометного обстрілу біля села Часів Яр Бахмутського району.

Сергій Макара — 38-річний мешканець селища Дашава Стрийської громади.

Сергій Макара.
Сергій Макара. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Мобілізований у серпні цього року. Був солдатом, механіком-водієм гірсько-штурмового відділення. Сергій Макара зник безвісти після штурму в районі села Синьківка Куп’янського району на Харківщині. Згодом тіло воїна повернули побратими. В нього залишилася мати.

Іван Кусий мешкав у селі Квітневе Бібрської громади.

Іван Кусий.
Іван Кусий. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Із початком повномасштабного вторгнення РФ долучився до Збройних Сил України. Загинув 24 грудня 2023 року поблизу Добропілля на Донеччині. В Івана Кусого залишились батьки, син, донька, сестра та брати.

На початок