Потрібні всі групи. У Кропивницькому здавали кров для онкохворих дітей

Потрібні всі групи. У Кропивницькому здавали кров для онкохворих дітей

В обласній станції переливання крові у Кропивницькому запрошували донорів, щоб допомогти дітям, які лікуються в гематологічному відділенні дитячої лікарні. Потреба у крові усіх груп є постійно.

Акцію організувала спільнота "ДонорUA". Здати кров прийшли 70 людей, розповіла фахівечиня зі зв’язків з громадськістю Марина Охрименко. Вони працюють у міській школі №26, Донецькому медуніверситеті, Ощадбанку та поліції.

Донор Вадим Зволінський розповів, здав кров, бо хотів зробити свій внесок в порятунок людей.

"ДонорUA" – це єдина платформа реєстрації крові, яка співпрацює з центрами крові у всіх містах України, розповіла Марина Охрименко.

"Кожен центр крові співпрацює із "ДонорUA" по чотирьох напрямках: місцева потреба, для ЗСУ, передача крові на фронт і дитячі лікарні. Центри комунікують між собою й передають кров".

В гематологічному відділенні дитячої лікарні Кропивницького перебуває 12 пацієнтів, розповіла медична директорка Світлана Правда. За її словами, в середньому лікарня використовує 250 літрів крові на рік. Пацієнти з онкогематологічною патологією потребують від 300 до 400 мілілітрів в період тяжкого стану, або коли пацієнт виходить із хімієтерапевтичного лікування.

Син Валентини Буги має пухлину головного мозку. "Ми півтора року перебуваємо в лікарні, нам вчасно передають кров. Дуже дякую кожній людині, яка здає її для наших діток".

Перед тим, як потрапити на забір крові, донорів обстежують на гепатит В, С, ВІЛ та сифіліс. Також визначають рівень гемоглобіну, розповів заввідділення комплектування донорських кадрів Вадим Чернишов. Донором може стати здорова людина віком від 18 років. Кров можна здавати кожні два місяці. За один раз можна здати 450 мілілітрів крові або 260 мілілітрів плазми.

На початок