У Тернополі встановили тимчасове кільце

У Тернополі встановили тимчасове кільце

У Тернополі встановили тимчасове кільце
. Суспільне Тернопіль

У Тернополі на перехресті вулиць Корольова-Купчинського встановили тимчасове кільце. З допомогою такої транспортної розв’язки хочуть зменшити затори на цій ділянці дороги. Про це розповів головний інженер відділу технагляду Тернопільської міськради Ярослав Копча.

За його словами, якщо вдасться це зробити – встановлять постійне кільце. Наразі на перехресті нанесли нову розмітку, встановили 18 дорожніх. Вартість проєкту з облаштування тимчасового кільця – 200 тисяч гривень.

У Тернополі встановили тимчасове кільце
У Тернополі встановили тимчасове кільце. Суспільне Тернопіль

Тимчасове кільце облаштували із пластмасових блоків. За словами Копчі, таку розв’язку руху тестуватимуть приблизно півтора місяця:

"Хто з водіїв потрапляє першим на кільце, той і рахується по головній дорозі. А перед тим водії їздили не звертаючи увагу на встановлені дорожні знаки, тому досить часто там траплялися ДТП. За наявності відповідного фінансування дане кільце буде влаштовано стаціонарно і на постійно".

У Тернополі встановили тимчасове кільце
Головний інженер відділу технагляду Тернопільської міськради Ярослав Копча. Суспільне Тернопіль

Водій Віталій Комар розповів, що встановлення тимчасового кільця зручне:

"Раніше звідси неможливо було виїхати. Тут головна йде. Просто неможливо було виїхати, бо машин великий потік. Зараз набагато зручніше. Легше на кільце виїхати. А вантажівкою трохи складніше, бо маленьке кільце".

У Тернополі встановили тимчасове кільце
Водій Віталій Комар. Суспільне Тернопіль

Нагадаємо, минулого року у серпні на перехресті вулиць Хмельницького, Крушельницької та родини Барвінських у Тернополі також облаштували тимчасове кільце. Кошторис робіт з облаштування кругового руху на цій ділянці робіт – 600 тисяч гривень. Про це повідомив начальник відділу технічного нагляду Тернопільської міськради Олег Вітик.

За його словами, кільце складалося із 25 пластмасових блоків, на їхнє встановлення з бюджету виділили 37 тисяч гривень.

У вересні замість тимчасового кільця на цьому перехресті встановили постійне. І ще одне тимчасове кільце на сьогодні є на перехресті вулиць Шептицького, Оболоня та Білогірської. Його встановили 23 липня, тестуватимуть ще 2 місяці.

Що відомо

На початок