У Херсоні презентували фотовиставку "Довжиною у війну"

У Херсоні презентували фотовиставку "Довжиною у війну"

Херсон, виставка про війну
Херсон. Презентація фотовиставки "Довжиною у війну", 23 грудня 2023 року. Фото: Роман Мрочко/Telegram

У центральній бібліотеці Херсона представники агенції "ТрО Медіа" та військовослужбовці ЗСУ презентували фотовиставку "Довжиною у війну". В експозиції представлені 125 робіт.

Про це у Telegram повідомив керівник МВА Роман Мрочко.

На світлинах зображені фотодокази злочинів російської армії, обличчя українських захисників, які боронять Україну на різних напрямках та ділянках фронту, робота бойових підрозділів Збройних Сил України.

виставка,херсон
Херсон, презентація фотовиставки "Довжиною у війну", 23 грудня 2023 року. Фото: Роман Мрочко/Telegram

У дописі йдеться, що експозицію постійно поповнюють новими світлинами. Автори — військовослужбовці Служби зв’язків з громадськістю Командування Сил територіальної оборони Збройних Сил України полковник Олексій Дмитрашківський та молодший сержант Олег Пальчик пообіцяли, що незабаром на виставці будуть представлені й фото з Херсона. Також повідомляється, що виставку показали у багатьох містах України та за кордоном.

виставка, херсон
Одна зі світлин, яка представлена на виставці "Довжиною у війну", 23 грудня 2023 року. Фото: Роман Мрочко/Telegram

На презентації у Херсоні був також присутній режисер та актор Ахтем Сеітаблаєв. Він розповів, що подібний проєкт не єдиний, який роблять побратими митця.

"Ця презентація — один із напрямків. Так само і документальні стрічки, це така напевно антологія створення сил тероборони, де про кожну окрему бригаду є окремий документальний фільм. Це освітні програми, це свідчення людей, які пережили окупацію, це фіксація злочинів РФ на території України", — говорить режисер.

виставка, херсон
Режисер Ахтем Сеітаблаєв у Херсоні на презентації фотовиставки, 23 грудня 2023 року. Фото: Роман Мрочко/Telegram

За його словами, теза, що культура поза політикою, є абсолютно хибною, і додав, що культура це і є політика.

"Людина, яка народжується на фундаменті певних традицій, культури, певних сенсів та цінностей, яка потім набуває освіту, або наповнюється всім тим, що вона чує... Власне це і створює потім людину, в тому числі й політика. Тому музи не повинні мовчати під час війни. Навпаки, голос культурного, або культурологічного контенту має бути якомога більше голосним". — каже Ахтем Сеітаблаєв.

Раніше волонтери Благодійного фонду "Волонтерська спілка ПОРУЧ" із Києва відвідали Херсон із гуманітарною місією.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок