Привезли подарунки для дітей та облаштували бомбосховища. Київські благодійники привезли гуманітарну допомогу до Херсона

Привезли подарунки для дітей та облаштували бомбосховища. Київські благодійники привезли гуманітарну допомогу до Херсона

Ексклюзивно

Волонтери Благодійного фонду "Волонтерська спілка ПОРУЧ" із Києва відвідали Херсон із гуманітарною місією.

Президентка фонду Русана Шарлай розповіла Суспільному, що цього разу вони мали дві важливі задачі.

"Перша — це подарувати дітям свято напередодні Нового року. Друга — розвезти обладнання та тепло по бомбосховищах. Ще з середини листопада наша команда запустила акцію "Таємний Санта". Ми збирали подарунки для дітей, які проживають у зонах бойових дій всієї України. Люди присилали подарунки поштою, приносили нам у штаб у Києві та донатили на закупівлю іграшок і солодощів" — розповіла Русана.

Київські благодійники привезли гуманітарну допомогу до Херсона
Херсон. Подарунки для дітей від волонтерів, 22 грудня 2023 року. Фото: надала Руслана Шарлай

У результаті в Херсон привезли 1400 подарунків. У безпечному приміщенні провели свято для 200 дітей, які могли поспілкуватися з Сантою, загадати йому свої бажання, поспівати пісень і розважатися з аніматорами. Решта дітей отримають свої подарунки у херсонській філії "Волонтерської спілки ПОРУЧ".

"Від Херсона ми отримали 12 заявок на облаштування бомбосховищ. Це бомбосховища в ОСББ, у школах, у лікарнях і просто в селах, де небезпечно жити. Для того, щоб допомогти обладнати бомбосховища, ми звернулися до наших партнерів MSI GAMING UKRAINE. Вони відкрили збір та зібрали 492 тисячі гривень на закупівлю буржуйок, зарядних станцій та генераторів. За цей день ми розвезли по 12 локаціях на всі точки всі запити", — каже президентка фонду.

Київські благодійники привезли гуманітарну допомогу до Херсона
Київські благодійники привезли гуманітарну допомогу жителям Херсонщини, грудень 2023 року. Фото: надала Руслана Шарлай

Команда "Волонтерської спілки ПОРУЧ" від початку повномасштабного вторгнення допомагає населеним пунктам, які страждають від війни. Майже вся команда складається з переселенців із зони бойових дій та окупації. Велика частина волонтерів — із Херсона, тож фонд допомагає і Херсонщині, а також Донецькій та Запорізькій областям.

"Стараємось робити щодня кроки, які будуть наближати нашу перемогу. В Києві ми займаємось інтеграцією та допомогою в соціалізації та адаптації родинам переселенців. Проводимо безплатні гуртки для дітей, курси профорієнтації, допомагаємо шукати роботу, видаємо гуманітарну допомогу, проводимо різноманітні майстер-класи та благодійні активності для того, щоб об'єднувати переселенців у новому місті та робити все, щоб вони відчували себе тут комфортно", — говорить Русана Шарлай.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок