Тадж-Махал відкрився для відвідувачів після карантину

Тадж-Махал відкрився для відвідувачів після карантину

Тадж-Махал відкрився для відвідувачів після карантину
. АР

Влада Індії знову відкрила для відвідування мавзолей Тадж-Махал через шість місяців після закриття на тлі пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє BBC.

Тадж-Махал був закритий для відвідування майже пів року. Рішення обмежити вхід до пам'ятки було прийняте індійською владою разом із запровадженням жорсткого карантину в березні 2020.

До пандемії Тадж-Махал закривався для відвідування всього двічі. Уперше – у 1971 році через війну Індії та Пакистану, вдруге – у 1987, коли місто, де він розташований, затопила повінь.

Нині індійська влада встановила обмеження на відвідини Тадж-Махалу – не більше 5 тисяч людей на день. До пандемії Тадж-Махал був однією з найвідвідуваніших пам'яток у світі. Щодня мавзолей приймав понад 70 тисяч туристів.

Крім того, всі туристи будуть зобов'язані дотримуватися карантинних обмежень — носити маски, користуватись антисептиком тощо. Квиток до Тадж-Махалу можна буде придбати лише безконтактно.

У Тадж-Махалі буде дозволено робити селфі та фото самої пам'ятки, а от групові знімки заборонені. Крім того, відвідувачі будуть вимушені дотримуватися соціальної дистанції.

Що відомо

  • Жорсткий карантин в Індії був запроваджений у березні. Поліція запровадила блокування значної території країни, в деяких місцях була введена комендантська година, оскільки медики попередили, що коронавірус поширюється з великих міст на численні малі міста країни.
  • Індія є одним із лідерів за швидкістю поширення COVID-19. Нині в країні зафіксовано всього 5 мільйонів 487 тисяч випадків захворювання, майже 88 тисяч індійців померли через COVID-19.
  • 1 вересня через COVID-19 помер колишній президент Індії Пранаб Мукерджі.

На початок