Безпека в опалювальний сезон: як зберегти свою оселю від надзвичайних ситуацій

Безпека в опалювальний сезон: як зберегти свою оселю від надзвичайних ситуацій

Ексклюзивно

Фахівці Херсонського районного управління ДСНС України у Херсонській області спільно з представниками поліції та служби у справах дітей провели рейд, де перевірили дотримання жителями області правил безпеки при поводженні з опалювальними приладами.

Фахівці ДСНС пояснюють родинам, як правильно користуватися пічним опаленням та перевіряють чи знають вони як убезпечити свою оселю в опалювальний сезон від надзвичайних ситуацій.

"Проводимо інформаційно-роз'яснювальну роботу, розповідаємо людям про правильну експлуатацію печей, вказуємо на їх недоліки. А також нагадуємо людям про мінну безпеку, тому що це дуже актуальна тема в наш час", — розповів Владислав Пшеніцин провідний інспектор ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Херсон опалення ДСНС рейд
Херсонщина. Рятувальник розповідає дитині, як діяти в надзвичайних ситуаціях. Фото: ГУ ДСНС у Херсонській області

Також інспектор розповідає, як потрібно дотримуватися пожежної безпеки.

"Килими треба прибрати, щоб не було поруч горючих матеріалів, щоб нічого не могло тут загорітися. Так само треба піч чистити два рази на рік — перед початком сезону і після. І вибирати тут після кожного опалення. Якщо поруч з пічкою ліжко стоїть, тому рекомендую перед піддувалом, де жарини можуть впасти, положити якийсь металевий лист розміром метр на метр", — говорить рятувальник.

Херсон опалення ДСНС рейд
Херсонщина. Надзвичайник перевіряє безпечність з опаленням в одній з осель. Фото: ГУ ДСНС у Херсонській області

Херсонка Ольга Коршунова розповідає, що пожежній безпеці приділяє особливу увагу.

"Перед опалювальним сезоном ми пічку перевіряємо, сажу "трусимо", димохід чистимо. Перед пічкою має лежати обов'язково залізо якесь — не дай Боже вилетить щось, щоб не було пожежі. За цим ми дуже дивимось, спостерігаємо. Малий онук взагалі не лізе до пічки, я йому все розказала, показала, що туди не можна лізти. Тільки я топлю пічку, він ні", — говорить жінка.

Херсон опалення рейд ДСНС
Херсонщина. Правоохоронці роз'яснюють правила поводження в надзвичайних ситуаціях. Фото: ГУ ДСНС у Херсонській області

Під час рейду також спілкувалися із багатодітними родинами та тими, які опинились у складних життєвих обставинах, розповіла начальниця відділу служби у справах дітей сільської ради Олена Лихацька.

"Наразі в нас перебувають на обліку родини в складних життєвих обставинах, ведемо їх. Виїжджаємо, робимо акт обстеження, беремо під соціальний супровід родини. Допомагаємо чим можемо, складаємо оцінку потреб, тримаємо на контролі", — говорить начальниця відділу.

Херсон рейд ДСНС
Херсонщина. Хлопчик слухає правила поводження з вибухонебезпечними предметами. Фото: ГУ ДСНС у Херсонській області

Така робота проходить у співпраці з представниками різних служб, говорить поліцейський офіцер громади, старший лейтенант поліції Ярослав Маслов.

"Разом із представниками ювенальної превенції та працівниками сільської ради проводимо постійні рейди, щоб відпрацювати осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. Проводимо профілактичні заходи, щоб донести до них інформацію щодо міно-вибухової небезпеки, правил поводження при виявленні вибухонебезпечних предметів, а також правил поводження з вогнем.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок