У Львові відкрили аудіопростір "Дім звуку"

У Львові відкрили аудіопростір "Дім звуку"

У Львові відкрили аудіопростір "Дім звуку"
"Дім звуку" на вулиці Князя Романа у Львові. Фото: Ірина Мочульська/Суспільне Львів

У Львові відкрили "Дім звуку". Це спеціальний простір, де працівники "Львівського радіо", частиною якого є "Дім", працюватимуть з різними видами звуку та музики. Окрім того, там створюватимуть освітні проєкти, проводитимуть аудіоперформанси та звукові вистави.

Про це розповів Суспільному керівник ЛКП "Львівське радіо" Андрій Лінік.

"В нас є певні історичні матеріали, є спогади, є плівки, над якими ми працюємо спільно із Суспільним. Ми опрацьовуємо ці матеріали", — каже Андрій Лінік. 

Презентація простору "Дім звуку"
Презентація простору "Дім звуку". Фото: Ірина Мочульська/Суспільне Львів

"Дім звуку" розташований на вулиці Князя Романа. Загалом на площі 1000 квадратних метрів є обладнання, аби працювати із різними носіями звуку — експериментувати та відтворювати.  

"Дім — це не просто так. Це затишне місце, прихисток, це там, де зовсім інший формат перебування і знаходження. А звук — це у нас ключовий медіум, який триває тут із 1930 року", — додає Андрій Лінік. 

"Дім звуку" на вулиці Князя Романа
"Дім звуку" на вулиці Князя Романа. Фото: Ірина Мочульська/Суспільне Львів

Офіційне відкриття простору мало і благодійну мету — так збирали гроші для закупівлі дронів для 103 бригади ТрО. Кожен охочий міг прийти на відкриття і зробити добровільну пожертву для львівських тероборонівців.

На початок