На Львівщині 16 грудня попрощаються із п'ятьма захисниками

На Львівщині 16 грудня попрощаються із п'ятьма захисниками

На Львівщині 16 грудня попрощаються із п'ятьма захисниками
Світлина ілюстративна. Пресслужба Львівської міської ради

Сьогодні, 16 грудня, у Львівській області прощатимуться із п'ятьма військовими. Андрій Цяпич, Юрій Костельний, Орест Вань, Володимир Іванів та Сергій Литвин загинули у бою з військами РФ.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Андрій Цяпич — уродженець Червонограда. Захисник служив у складі військової частини А0222. Чоловік загинув 10 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Андрію було 22 роки. Чин похорону військового відбудеться о 13:00 в церкві Покрови Пресвятої Богородиці.

Андрій Цяпич
Андрій Цяпич. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Юрій Костельний — також мешканець Червонограда. Захисник служив у військовій частині 3028. Загинув 11 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання в Запорізькій області. Йому було 35 років. Чин похорону Юрія Костельного відбудеться в суботу о 11:00.

Юрій Костельний
Юрій Костельний. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Орест Вань — уродженець села Оселя Львівської області. Чоловік був одним із добровольців, які у 2014 році розпочали виконувати бойові завдання у зоні АТО. До 2021 року захисник боронив державу у складі батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького Нацгвардії України. Із початком повномасштабного вторгнення РФ добровольцем повернувся на фронт у складі 503 окремого батальйону 38 бригади морської піхоти ВМС ЗСУ. Орест Вань загинув 3 грудня 2023 року. У захисника залишилася дружина, донька, сестра та син.

Орест Вань
Орест Вань. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Володимир Іванів — львів’янин. Із перших днів повномасштабного вторгнення РФ чоловік добровольцем став на захист країни. Виконував бойові завдання на території Донецької, Луганської та Запорізької областей у лавах 78 окремого десантно-штурмового полку "Ґерць" ДШВ ЗСУ. Військовий загинув 11 грудня 2023 року. У захисника залишилися батьки, сестра та племінники.

Володимир Іванів
Володимир Іванів. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Сергій Литвин народився у місті Кримськ в РФ. Чоловік мешкав у Волновасі Донецької області. Напередодні повномасштабного вторгнення РФ вступив до лав Волноваської територіальної оборони. Із перших днів війни виконував бойові завдання у складі 109 окремої бригади територіальної оборони. Боронив країну на території Луганщини, Харківщини та Донеччини. Воїн загинув 11 грудня 2023 року. У захисника залишилася дружина та двоє дітей.

Сергій Литвин
Сергій Литвин. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Чин похорону Ореста Ваня, Володимира Іваніва та Сергія Литвина розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі у Львові. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

На початок