Службову собаку 34 Херсонського полку Нацгвардії України відзначили нагородою

Службову собаку 34 Херсонського полку Нацгвардії України відзначили нагородою

Службова собака Мухтар
Пес Мухтар з кінологом. Фото: Південне оперативно-територіальне об’єднання Національної гвардії України/Telegram

Службових собак і нацгвардійців-кінологів Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України відзначили відомчими нагородами. Серед них нагороду отримав службовий пес 34 Херсонського полку НГУ.

Про це у Facebook повідомило Південне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України.

Собаки нагороди
Нагороди, які отримали службові собаки. Фото: Південне оперативно-територіальне об’єднання Національної гвардії України/Telegram

За підсумками року командування Нацгвардії України відзначило службових собак, які найкраще себе за цей рік проявили. Службову собаку по кличці Мухтар нагородили медаллю для службових собак "За віддану службу III ступеня", кінологів — подякою командувача Національної гвардії України.

"Кінологи 34 Херсонського полку НГУ разом зі своїми вихованцями залучаються до виконання службово-бойових на блокпостах Херсонщини, в районі ведення бойових дій. Вони допомагають виявляти вибухові речовини, зброю та набої, беруть участь в розшукових заходах диверсійно-розвідувальних груп", — йдеться у повідомленні.

Також кінологиня Олена Петролай із собакою на прізвисько Пан, які брали участь у розмінуванні Херсонщини, перемогли на всеукраїнських кінологічних змаганнях у Рівному. До початку повномасштабної війни Олена разом з військовою вівчаркою несла службу на блокпосту Чонгар.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок