У Полтаві купують контейнери для сміття за майже 5 мільйонів гривень

У Полтаві купують контейнери для сміття за майже 5 мільйонів гривень

У Полтаві закупляють 600 сміттєвих контейнерів для збирання змішаних твердих побутових відходів. Їх мають доставити до кінця 2023-го року.

Які сміттєві баки закуплять та для чого

Нові контейнери для збирання змішаних твердих побутових відходів встановлять на сміттєвих майданчиках Полтави або ж замінять ними старі. Про це Суспільному розповів виконувач обов’язків начальника КАТП-1628 Володимир Боберський:

"У нас ще є контейнери 2007-го року виробництва, які ще закупляли чеські, і вони експлуатуються до цих пір. На Леваді (мікрорайон у Полтаві ― ред.) дуже велика кількість драних контейнерів. Існує потреба по місту десь близько 1000 контейнерів об’ємом 1,1 (кубічних метрів ― ред.). Підприємство має десь 2068 контейнерів".

Вартість баків для сміття у Полтаві: які гроші витратять на закупівлю
Новими контейнерами у Полтаві доповнять або замінять старі. Фото: Суспільне Полтава

600 контейнерів об’ємом 1,1 кубометр закуплять за гроші з міського бюджету, розповів Суспільному начальник відділу управління ЖКГ Полтавської міськради Ігор Погорілий:

"Було виділено 4 мільйони 800 тисяч. Пройшов тендер зараз. Зараз визначений переможець. Йде етап підписання договору. Пластикові контейнери, які мають строк експлуатації близько 2 років".

У скільки Полтаві обійдеться закупівля сміттєвих баків 2023-го року?
Начальник відділу управління ЖКГ Полтавської міськради Ігор Погорілий. Фото: Суспільне Полтава

Згідно з тендером, це будуть нові або вживані сміттєві баки. Доставлять їх до кінця 2023-го. За словами Ігоря Погорілого, також цього року закуплять ще 20 контейнерів для великогабаритних відходів. Очікувана вартість ― близько 2 мільйонів гривень.

Що кажуть полтавці про закупівлю нових сміттєвих баків

Жителька полтавського мікрорайону Левада Наталія Фесенюк розповіла, що проблему можна вирішити не через закупівлю контейнерів, а через збільшення частоти вивезення сміття.

5 мільйонів гривень на сміттєві баки витратять у Полтаві
Сміттєві баки в одному з дворів у полтавському мікрорайоні Левада. Фото: Суспільне Полтава

"Думаю, що це недоречно в теперішній час купувати, такі гроші витрачати на сміттєві баки. Їх достатньо в місті, хай частіше вивозять і все. А зараз всі гроші на війну треба", ― розповіла Наталія Фесенюк.

На думку місцевої жительки Надії Персань, варто купувати великогабаритні контейнери.

"Будматеріали кидають біля них (сміттєвих баків ― ред.), бо є, що не влазить. Вина людей, що кидають туди. Рідко вивозять тут, прибирають", ― розповіла Суспільному полтавка.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок