У Житомирі стартував благодійний проєкт із оперативного лікування військовослужбовців

У Житомирі стартував благодійний проєкт із оперативного лікування військовослужбовців

Війна, ЗСУ, медицина, хірургія, лікування, благодійництво, шпиталь, Житомир
У Житомирі стартував благодійний проєкт із оперативного лікування військових. Фото: Анжеліка Нестерчук/Суспільне Житомир

У Житомирі розпочався благодійний проєкт із хірургічного лікування військовослужбовців, які отримали поранення під час повномасштабної війни чи мають ускладнення здоров’я. На одного пацієнта передбачена сума в межах 20 тисяч гривень.

Про це повідомила Житомирська міська рада.

В повідомленні йдеться, що в проєкті задіяні декілька партнерських сторін. Ініціатором став Фонд громади Житомира. Благодійну підтримку надає нідерландська компанія "Valantic", яка виділила 650 тисяч гривень. Партнерами проєкту також стали Житомирський військовий шпиталь та приватна клініка.

"В проєкті задіяний приватний лікувальний заклад "Медібор". Надзвичайно важливою також є роль військового госпіталю, де військовослужбовці проходять лікування. Зрозуміло, що є якісь хвороби чи потреби в хірургічному лікуванні, які з об’єктивних причин не можуть бути виконані в госпіталі. І тому до цього процесу долучається приватна клініка "Медібор", яка візьме на себе 50% витрат", — цитує пресслужба міськради голову правління благодійної організації "Фонд громади Житомира” Жанну Соловйову.

Координувати відбір пацієнтів буде Житомирський військовий госпіталь.

Начальник Житомирського військового госпіталю Олександр Серебряков сказав, що брати участь в проєкті можуть військовослужбовці, які матимуть відповідне направлення від госпіталю.

"Безумовно, державна медицина на сьогодні здатна робити ці всі питання, але такі пропозиції в процесі лікування наших військовослужбовців, звичайно, тільки вітаються. Основний принцип повинен бути однозначний, що пацієнт-військовослужбовець не повинен жодної копійки витрачати на лікування", — сказав Олександр Серебряков.

Війна, ЗСУ, медицина, хірургія, лікування, благодійництво, шпиталь, Житомир
Партнери благодійного проєкту із оперативного лікування військових у Житомирі. 8 грудня 2023 року. Фото: Житомирська міська рада

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок