Архітектори створили 20 проєктів для відбудови Ірпеня

Архітектори створили 20 проєктів для відбудови Ірпеня

Ірпінь, Алеї Героїв
Презентація Алеї Героїв в Ірпені. Фото з проєкту

Архітектори розробили 20 проєктів для відбудови та розвитку Ірпінської громади на Київщині.

Про це повідомив директор Фонду відновлення Ірпеня Володимир Карплюк.

Першими презентували ескізи проєктів з розширення та благоустрою частини парку "Покровський" вздовж Алеї Героїв АТО.

Алею планують продовжити вздовж вулиці Котляревського. Вона стане місцем вшанування та увіковічення пам'яті героїв, які цінною власного життя захищали місто та країну.

Наразі передають проєктні напрацювання до міськради, щоб їх могли використати при плануванні території громади.

Протягом грудня товариство "Відважних" опублікує більшу частину передпроєктних пропозицій, розроблених спільно з командою Vovk+Partners Architects.

Що відомо про відновлення Ірпеня після військової агресії РФ

У травні 2023 року стартувало комплексне відновлення пошкоджених війною приватних будинків в Ірпені біля ЖК "Ірпінські Липки". Зокрема, це будинки на перетині вулиці Багірова та Гостомельського шосе.

За кошти, зібрані на платформі UNITED24, відбудують 18 житлових будинків у 5 населених пунктах — Ірпені, Бородянці, Гостомелі, селах Бузова та Мила.

У березні Ірпінь відвідала місія ЄС, щоб перевірити відбудову житлових об’єктів за програмою "Віднови ДІМ", кошти на яку виділив Євросоюз.

Протягом 2022 року в Ірпені повністю відновили 308 багатоповерхових і 120 приватних будинків, які були пошкоджені внаслідок російської військової агресії.

Під час бойових дій навесні 2022 року Ірпінь був зруйнований на 75 відсотків. Понад 10 тисяч людей залишилися без житла. У місті непридатними для проживання визнали 37 багатоквартирних будинків.

На початок