На Тернопільщині розгорнули 66 додаткових ліжок для хворих на COVID-19

На Тернопільщині розгорнули 66 додаткових ліжок для хворих на COVID-19

На Тернопільщині розгорнули 66 додаткових ліжок для хворих на COVID-19
.

На Тернопільщині у лікарнях розгорнули 66 додаткових ліжок через збільшення захворюваності на COVID-19. Про це повідомила в.о. начальника обласного управління охорони здоров’я Тетяна Скарлош.

За її словами, загалом на Тернопільщині є 35 лікарень, які можуть прийняти на стаціонарне лікування 1602 людини з COVID-19.

"Ми додали ліжкомісця в Монастириській лікарні, Бучацькій, Шумській, Кременецькій, Почаївській. На теренах області працює 4 госпіталі. Вони трансформовані та надають цю медичну допомогу. В нас ще є резерв, адже ми стоїмо на порозі осіннього похолодання, буде збільшення ГРВІ. В резерві є до 800 ліжок", – розповіла Скарлош.

На сьогодні лікарні області на майже 52 % заповнені хворими на коронавірус і пацієнтами з підозрою на COVID-19. З підтвердженим діагнозом на стаціонарному лікуванні перебуває 605 людей, з них 18 підключені до апарату штучної вентиляції легень.

Головна санітарна лікарка області Оксана Чайчук каже, щодня в обласному лабораторному центрі на COVID-19 тестують понад 1300 осіб, це у два з половиною рази більше, ніж на початку пандемії:

"Ми розпочинали тестування з 230 осіб, а сьогодні наш рекорд 1326 досліджень. Це є багато, і поки що з таким об`ємом справляємося. Лікарі вірусологи, лікарі особливо небезпечних інфекцій, лікарі епідеміологи працюють практично без вихідних, їх робочий день зараз ненормований. У багатьох з них він закінчується о 23 години або й пізніше".

Що відомо

  • В Україні почав діяти оновлений поділ регіонів на карантинні зони. Хто куди потрапив.
  • У лікарнях Тернополя знаходяться 122 хворих на COVID-19.
На початок