Житомирянин влаштував марафон і зібрав гроші на дрон для брата-військового

Житомирянин влаштував марафон і зібрав гроші на дрон для брата-військового

29 листопада житомирський волонтер Сергій Трохимишин відправив дрон Mavic 3T на Бахмутський напрямок. Сергій збирав донати на придбання дрону для свого брата Івана, який є командиром першої мотопіхотної роти 30-ї бригади.

Суспільному волонтер БО "Справжні українці" Сергій Трохимишин розповів, що його брат був ініціатором придбання дрону.

"Він повідомив, що вони формують фахівців, які займаються роботою з дронами. Оскільки російські військові використовують темний час для своїх операцій, тому для них був важливий дрон Mavic 3T. За допомогою цього дрону можна слідкувати за периметром, щоб вчасно виявляти наближення росіян", — розказав Сергій Трохимишин.

Житомирянин, Сергій Трохимишин, волонтер, марафон, гроші, дрон, брат, військовий
Сергій Трохимишин, Житомир, 29 листопада 2023 року. Фото: Тетяна Дукач/Суспільне Житомир

Зі слів волонтера, його брат Іван до початку повномасштабного вторгнення працював у банку. У травні 2023 року він приєднався до Збройних Сил України.

"Спочатку він пройшов офіцерські курси, став офіцером, а потім зайняв посаду командира підрозділу. Зараз він командир роти. Це перша мотопіхотна рота 30-ї бригади, і саме для цього підрозділу ми збирали кошти на придбання цього дрону", — пояснив волонтер БО "Справжні українці".

Сергій Трохимишин повідомив, що необхідно було зібрати 270 тисяч гривень. І збирати почав 4 жовтня.

"Я обрав стратегію, а точніше тактику проведення невеликих зборів. Іншими словами, я не озвучував загальну суму в 270 тисяч. Моя тактика полягала в тому, що протягом дня необхідно зібрати 20 тисяч. За перший день вдалося зібрати 40 чи 50 тисяч. З часом ми досягли суми в 98 тисяч", — згадує Сергій.

Житомирянин, Сергій Трохимишин, волонтер, марафон, гроші, дрон, брат, військовий
Житомир, 29 листопада 2023 року. Фото: Тетяна Дукач/Суспільне Житомир

Волонтер розповів, що для швидшого збору грошей він організував акцію "Дрон за марафон".

"Я вирішив пробігти марафон. Для спортсмена-аматора це була дуже амбітна мета. Безумовно, ця акція вплинула на збір коштів. За короткий період нам вдалося зібрати 60 тисяч, і загальна сума зросла до 160 тисяч. Потім ми взяли паузу на декілька тижнів, щоб розробити план подальших дій. Ми розуміли, що прості пости або відео не працюють, а кошти якось потрібно зібрати", — розказав Сергій Трохимишин.

У цей час Іван Трохимишин, брат Сергія, опублікував фотографію з котом на прізвисько Майор, який став його талісманом, і розмістив цей знімок у соціальній мережі. Упродовж двох діб люди внесли ще приблизно 65 тисяч гривень, і необхідна сума була зібрана.

"Наприклад, найбільший донат, який ми отримали, становив 40 тисяч гривень — це було минулого тижня. А найменший донат склав всього 17 копійок. Я був дуже здивований, але в той же час дуже вдячний, оскільки кожен внесок, навіть невеличкий, є важливим внеском у спільну справу", — сказав Сергій Трохимишин.

Житомирянин, Сергій Трохимишин, волонтер, марафон, гроші, дрон, брат, військовий
Житомир, 29 листопада 2023 року. Фото: Тетяна Дукач/Суспільне Житомир

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок