Нардеп Лабазюк вийшов із СІЗО під заставу

Нардеп Лабазюк вийшов із СІЗО під заставу

Нардеп Лабазюк вийшов із СІЗО під заставу
. Фото: Сергій Лабазюк/Facebook

Народний депутат від групи "За майбутнє" Сергій Лабазюк, якого підозрюють у спробі підкупу топпосадовця, вийшов із СІЗО під заставу в 40 мільйонів 260 тисяч гривень.

Відповідну інформацію Суспільному підтвердили у САП.

У коментарі Суспільному адвокат Лабазюка Євген Грушовець уточнив, що заставу внесли "кілька заставодавців", але не назвав їхніх імен.

Також він додав, що захист подаватиме апеляцію у частині тримання під вартою, застави та судових обмежень.

28 листопада ВАКС задовольнив клопотання прокурорів та ухвалив рішення взяти Лабазюка під варту до 21 січня 2024 року з можливістю внесення застави у 40 мільйонів 260 тисяч гривень.

Відтак, нардеп пробув у СІЗО менш ніж добу і тепер на нього покладена низка обов'язків, зокрема:

  • прибувати за викликом до детектива НАБУ;
  • повідомляти детектива про зміну місця проживання.

Вищий антикорсуд також визначив, що Лабазюк може проживати у Києві та Хмельницькій області й вільно переміщатися між цими областями.

При цьому нардепу заборонено спілкуватися зі свідками — міністром інфраструктури Олександром Кубраковим і головою Державного агентства відновлення Мустафою Найємом, а також підозрюваним — керівником ТОВ "Ю Ар Ді Українські дороги" Денисом Назімовим, і водієм, який передавав "китайський подарунок" Найєму Богданом Шудрею.

Що відомо про справу Лабазюка

Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрює Сергія Лабазюка у спробі підкупу топпосадовців Олександра Кубракова та Мустафи Найєма.

24 листопада ВАКС взяв до розгляду клопотання САП щодо обрання нардепу запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 100 мільйонів гривень.

Закінчивши розгляд усіх матеріалів справи 27 листопада, суд оголосив перерву і суддя вийшов до нарадчої кімнати, пообіцявши ухвалити рішення 28 листопада.

ВАКС 28 листопада ухвалив рішення взяти Лабазюка під варту до 21 січня 2024 року з можливістю внесення застави у 40 мільйонів 260 тисяч гривень.

На початок