На Тернопільщині розгорнуть 43 пункти обігріву

На Тернопільщині розгорнуть 43 пункти обігріву

Пункт незламності облаштований в Тернополі
Пункт незламності. Фото: Суспільне Тернопіль

Рятувальники на Тернопільщині готові розгорнути 43 пункти обігріву. Рішення про їх встановлення має прийняти обласна військова адміністрація або керівництво громад.

Про це розповів Суспільному начальник оперативно-координаційного центру Державної служби з надзвичайних ситуацій Віталій Осадчий.

Це будуть пункти обігріву в наметах, мобільні пункти обігріву, а також мобільні "Пункти незламності".

"У нас в готовності знаходиться до розгортання 12 пунктів обігріву на базі наметів, а також є 4 мобільних пункти обігріву на базі автомобілів підвищеної прохідності з кунгами, де буде забезпечено обігрів людей з допомогою додаткового опалення. Крім того, на базі наших пожежно-рятувальних підрозділів розгорнуто 26 "Пунктів незламності", де також люди можуть отримати допомогу в разі пониження температури, ускладнення інших погодних умов".

Рятувальник
Віталій Осадчий. Фото: Суспільне Тернопіль

Додатковий "Пункт незламності" встановлять цьогоріч у Тернополі 5 грудня

"За зверненням Тернопільської міської ради цього тижня на Театральному майдані буде розгорнуто додатковий "Пункт незламності". Це буде модульний будиночок, який оснащений за всіма вимогами. Людина може зайти і зігрітися там. Він буде обладнаний інтернетом, можна попити гарячий чай. Наші підрозділи будуть там нести службу".

Такий модульний будинок у Тернополі встановлюватимуть вперше.

Речниця обласної військової адміністрації Ганна Василенко каже, зараз на Тернопільщині також діють 369 стаціонарних "Пунктів незламності".

На початок