140 людей незаконно затримали російські військові на Сумщині під час окупації області — прокуратура

140 людей незаконно затримали російські військові на Сумщині під час окупації області — прокуратура

Під час перебування на території Сумської області у 2022 році російські окупанти незаконно затримали 140 людей. Понад 30 мешканців зазнали тортур.

Про це Суспільному повідомили в обласній прокуратурі.

За даними правоохоронців, 140 мешканців Сумщини були незаконно затримали армією РФ, 32 людини у регіоні зазнали тортур, катування та жорстокого поводження зі сторони військовослужбовців ЗС РФ у 2022 році.

"На Сумщині російські військові проводили перевірку документів та мобільні телефони цивільних, також здійснювали обшуки житла мирних мешканців, шукали вогнепальну та мисливську зброю. Також розшукували людей, які допомагали ЗСУ. Місцеві, які викликали підозру, солдати РФ незаконно позбавляли волі", — йшлося в повідомлені прокуратури.

За фактами тортур цивільного населення зі сторони військовослужбовців ЗС РФ на Сумщині розпочато 18 кримінальних за ст. 438 КК України проваджень. Підозри російським військовим через ці злочини правоохоронці не повідомляли.

Що відомо про воєнні злочини армії РФ на Сумщині

  • "Звірськи катували". Що розказують жителі села на Сумщині, яке 10 днів окуповували росіяни.
  • Намагались відрізати палець, потім відламали. Підприємець з Боромлі Ігор розповів як його російські військові катували, схопивши біля власного будинку.
  • Засудили російського військового Вадима Шишимаріна, який вбив беззбройного мешканця смт Чупахівка Сумської області, який 28 лютого 2022 року вів узбіччям дороги велосипед.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок