У Львові двоє дітей та двоє дорослих отруїлися чадним газом

У Львові двоє дітей та двоє дорослих отруїлися чадним газом

У Львові двоє дітей та двоє дорослих отруїлися чадним газом
Барокамера, у якій проводять лікування при отруєнні чадним газом. Фото архівне. Суспільне Львів

У Львові напередодні, 27 листопада, двоє дітей та двоє дорослих отруїлися чадним газом. Це трапилося на вулиці Сахарова.

Про це Суспільному повідомила речниця Львівського обласного центру екстреної медицини Тетяна Андрєєва.

За її словами, медики "швидкої" отримали виклик о 21:07.

Отруїлися двоє дорослих віком 39 років та двоє дітей віком 2 і 9 років.

"Дітей госпіталізували у лікарню на Орлика, а батьків госпіталізували в обласну лікарню. Стан оцінювали на момент госпіталізації як важкий. У дітей медики швидкої ставили 3% карбоксигемоглобіну (це дуже високий показник для дітей), а у дорослих — 12%", — розповіла речниця Львівського обласного центру екстреної медицини Тетяна Андрєєва.

Медики також прокоментувала, як відбувається отруєння чадним газом.

"Під час отруєння утворюється карбоксигемоглобін – хімічна сполука, яка виникає при взаємодії оксиду вуглецю з пігментом крові гемоглобіном. Гемоглобін, як відомо, переносить кисень. Коли організм отруюється чадним газом, гемоглобін з’єднується із вуглекислотою, утворюючи молекули карбоксигемоглобіну, котрі вже не роз’єднуються. Їх можна видалити в барокамері", — зазначають медики Львівського обласного центру екстреної медицини.

За їхніми словами, у здорової людини відсоткове значення карбоксигемоглобіну у крові допускається до 1,5%. Вважається, що більш як 10% – це вже критичні показники.

На початок