"Я вже лягла відпочивати, почула вибух та як сиплеться скло": очевидці про нічну атаку РФ по Херсону

"Я вже лягла відпочивати, почула вибух та як сиплеться скло": очевидці про нічну атаку РФ по Херсону

Ексклюзивно

Російські військові продовжують обстрілювати правобережну Херсонську область та обласний центр. Внаслідок чергової атаки РФ пошкоджені будинки, лікарня та магазин.

Через російські обстріли пошкоджена квартира херсонки Людмили Якименко. Жінка розповіла, під час атаки вона була в ліжку.

"Раптово почула гучний звук і багато розбитого скла, воно посипалось прямо на ліжко, де я відпочивала. Дуже злякалася. В одну секунду скла не стало у квартирі: ні в кімнаті, ні в кухні, ні на балконі", — говорить херсонка.

Херсон, вибиті вікна у квартирі після обстрілу РФ
Херсон, вибиті вікна у квартирі після нічного обстрілу РФ 26 листопада 2023 року. Фото: Суспільне Херсон

Вибиті вікна і в однокімнатній квартирі 87-річної Валентини. За її словами, вона лягала спати та не встигла заснути як почався обстріл.

"Почула як тріщать вікна тріщать і розвалилося все. У під'їзді будинку всі вікні побиті", — каже жінка.

Херсон, обстріл, 26 листопада 2023 року
Херсон, діра у вікні квартири та потрощені меблі після нічного обстрілу РФ, 27 листопада. Фото: поліція Херсонської області/Facebook

Російський снаряд влучив поблизу будинку херсонки Світлани. Як вона розказала, вибух пролунав близько 23 години. Зранку, вона разом з сусідами та комунальниками вийшла у двір прибирати. У квартирах їх будинку пошкоджені вікна, а на першому поверсі — стіна.

"Тривоги не було. Почули один вибух і все", — згадує жінка.

Херсон, обстріл, 26 листопада 2023 рік
Херсон, цегла у квартирі після влучання російського снаряда, 26 листопада 2023 рік. Фото: поліція Херсонської області/Facebook

Через обстріли у Херсоні пошкоджені будівлі медичного закладу. За даними поліції обласний центр був обстріляний з артилерії. Під вогнем був і Дніпровський район: пошкоджені дві багатоповерхівки і автомобіль. У Корабельному районі — поранена 84-річна жінка.

Херсонщина, обстріл, 26 листопада 2023 рік
Херсонщина, вибиті вікна в аптеці після обстрілу РФ, 26 листопада 2023 рік. Фото: поліція Херсонської області/Facebook

Як розповів керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков, за добу 26 листопада 2023 року армія РФ 56 разів обстріляла Херсонщину, випустила 236 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", танків, БпЛА та авіації. По обласному центру випустили 16 снарядів.

Херсон, обстріл, 26 листопада 2023 рік
Херсон, пошкоджені обстрілами РФ балкони в багатоповерхівці, 27 листопада 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон

Під обстрілами було і передмістя Херсона. За інформацією обласної військової адміністрації, з артилерії і реактивної системи залпового вогню "Град" російська армія обстріляла околиці Садового.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок