У Києві шквальний вітер пошкодив найбільший прапор України, полотнище вже замінили

У Києві шквальний вітер пошкодив найбільший прапор України, полотнище вже замінили

Оновлено
У Києві негода пошкодила найбільший прапор України
У Києві замінили полотнище найбільшого прапора України, пошкоджене вітром. Фото: Нікіта Галка/Суспільне

У Києві замінили розірване навпіл полотнище головного прапора України. Попередній стяг хоча і приспустили на флагштоку, як зазвичай це роблять під час негоди, та його пошкодив сильний вітер.

Про це інформує кореспондент Суспільного.

Як раніше повідомили на офіційному порталі Києва, сильні пориви вітру пошкодили приспущене полотнище.

"Найбільший прапор України був приспущений ще напередодні погіршення погодних умов. Однак сильні пориви вітру пошкодили приспущене полотнище. Зараз його вже знімають із флагштока та замінять на нове", — цитує пресслужба КМДА заступника голови адміністрації Вячеслава Непопа.

У КМДА додали, що споруда флагштока є найбільшою в Україні, висота флагштока — майже 90 метрів, вага — 32 тонни. Розмір полотнища прапора — 16 на 24 метри.

Станом на ранок понеділка, Київ перебуває у складних погодних умовах — це помаранчевий рівень небезпеки. У столиці ускладнений рух транспорту, а вантажівкам заборонили в'їзд.

Через сильні снігопади у понеділок, 27 листопада, у школах Київщини навчаються дистанційно. Дитсадки працюють у звичайному режимі. Так вирішили на оперативному засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На початок