Шкільні автобуси не виїхали. Учнів на Кіровоградщині перевели на дистанційне навчання

Шкільні автобуси не виїхали. Учнів на Кіровоградщині перевели на дистанційне навчання

27 листопада через складні погодні умови учні всіх шкіл Кіровоградської області навчаються дистанційно. На маршрути, щоб підвозити дітей в опорні школи регіону, не виїхав жоден з 270 шкільних автобусів.

Директорка обласного департаменту освіти Ельза Лещенко розповіла Суспільному, що у 434 школах області навчаються майже 94 тисячі дітей, шкільні автобуси підвозять до шкіл майже десять тисяч з них.

"Для нас важливо, щоб обов’язково вони залишилися у себе вдома. Тому вирішили перевести їх на дистанційне навчання, про що в неділю (26 листопада – ред.) листом повідомили голів територіальних громад, голів райдержадміністрацій, начальників відділів освіти всіх 49 громад".

Дистанційний режим запровадили лише на 27 листопада.

"Ми поки говоримо про сьогодні. Можу сказати, що й велика кількість дитячих садків сьогодні працюють в онлайн-режимі, заклади фахової передвищої освіти – всі дистанційно. Очно – лише музичний фаховий коледж. Фаховий коледж культури та мистецтв в Олександрії, Бобринецький аграрний фаховий коледж – у змішаній формі".

З усіх університетів Кіровоградщини очну форму застосовують лише у релокованому Донецькому університеті внутрішніх справ. Решта закладів, за інформацією керівниці департаменту, працюють дистанційно або у змішаному форматі.

На початок