Захист від домашнього насильства стане доступнішим: Житомир обрали для участі у проєкті Фонду ООН

Захист від домашнього насильства стане доступнішим: Житомир обрали для участі у проєкті Фонду ООН

Житомирську міську територіальну громаду відібрали для участі у міжнародному проєкті Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) "Міста і громади, вільні від домашнього насильства" у 2023 році.

Про це сказано в інформації пресслужби Житомирської міськради у Facebook.

В інформації, зокрема, йдеться, що проєкт передбачає розвиток на території громади доступніших центрів із надання спеціалізованих соцільно-психологічних послуг, а також покращання координації та взаємодії між службами, куди можна звертатися всім, хто зазнає різних проявів домашнього насильства, та попросити захисту.

"Метою проєкту є розбудова муніципальних систем запобігання та протидії домашньому і гендерно зумовленому насильству, посилення спроможності та ролі муніципалітетів у розбудові стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим від домашнього насильства, особливо на ранніх його проявах", — сказано в інформації.

Загалом до проєкту ООН із протидії домашньому насильству долучили 45 територіальних громад України.

У рамках участі у цьому проєкті у Житомирі 24 листопада відбувся тренінг, на якому говорили, як протидіяти насильству за ознакою статі. До обговорення долучили психологів, юристів, представників поліції, лікарів, фахівців мобільних бригад соціально-психологічної допомоги для постраждалих від домашнього насильства осіб.

Щоб привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок 25 листопада в Україні стартувала Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства", яка триватиме до 10 грудня включно.

Домашнє насильство може бути як фізичним, так і психологічним, економічним та сексуальним. Окрім цьгого, в Ураїні через повномасштабну війну, розв'язану Росією, та відповідно події, які відбуваються у зв'язку із цим, виникли додаткові причини для прояву злості, гніву та агресії.

За вчинення домашнього насильства передбачене покарання — позбавлення волі до двох років.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок