Через Хмельницький обласний центр зайнятості в цьому році працевлаштувалося майже 400 переселенців

Через Хмельницький обласний центр зайнятості в цьому році працевлаштувалося майже 400 переселенців

Через Хмельницький обласний центр зайнятості в цьому році працевлаштувалося майже 400 переселенців
. Фото: Хмельницький обласной центр зайнятості

За 10 місяців поточного року 1839 переселенців скористалися послугами Хмельницького обласного центру зайнятості. Допомогу по безробіттю отримали 1064 особи, працевлаштувалося 395 людей.

Про це розповів директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

За його словами, кожний третій безробітний з-поміж ВПО був працевлаштований за направленням служби зайнятості в оптову і роздрібну торгівлю, у переробну промисловість — 19%, а також є працевлаштовані у сферу транспорту, сільського господарства, організації харчування, освіти, охорони здоров'я, будівництва.

"Проходили профпідготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації за направленням служби зайнятості 64 безробітних ВПО за професіями: швачка, продавець непродовольчих товарів, сестра медична, налагоджувальник верстатів і маніпуляторів з програмним управлінням, телеоператор, адміністратор, режисер, електрогазозварник", — розповів Сергій Черешня.

Хмельницький, громадські роботи, переселенці
Переселенці плетуть маскувальні сітки, 2023. Фото: Хмельницький обласной центр зайнятості

Окрім того, за словами директора центру зайнятості, внутрішньо переміщенні особи залучалися й до громадських робіт.

"У нас було залучено 52 внутрішньо переміщених осіб для виконання робіт з документацією щодо призначення державних соціальних допомог, прийому документів та видачі довідок внутрішньо переміщеним особам, соціального супроводу, підсобних, з виготовлення маскувальних сіток. На роботах тимчасового характеру працювали шість людей", — каже Сергій Черешня.

За його словами, станом на 1 листопада 2023 року статус безробітного мали 229 ВПО. З них 111 — отримували допомогу по безробіттю, середній розмір якої становив 2213 грн. Серед безробітних з-поміж ВПО 86% є жінки, 59% мають вищу та базову вищу освіту. 62% безробітних — це люди від 35 до 55 років.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок