Суд у справі Кернеса вчергове перенесли через карантин

Суд у справі Кернеса вчергове перенесли через карантин

Суд у справі Кернеса вчергове перенесли через карантин
. UA Полтава/архів

Підготовче судове засідання у справі мера Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців перенесли на 2 жовтня через неявку фігурантів справи та запобігання розповсюдженню коронавірусу.

Про це Суспільному розповіла прессекретарка Київського райсуду Полтави Лілія Калініченко.

За її словами, напередодні адвокати Кернеса надіслали до суду клопотання про неявку у зв’язку із заходами протидії розповсюдженню коронавірусу на території України.

"Підготовче судове засідання перенесено судом на 02.10.2020 на 10:00 годину через неявку учасників справи у зв’язку з вжитими заходами, спрямованими на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), та запровадженим на території України карантину", — повідомляють у суді.

Що відомо

  • Геннадія Кернеса і двох його охоронців обвинувачують у побитті та викраденні двох учасників харківського Євромайдану, катуванні та погрозі вбивством.
  • У серпні 2018 року Київський райсуд Полтави закрив справу. Генпрокуратура і потерпілі оскаржили рішення. 31 січня 2020 року Полтавський апеляційний суд задовольнив скаргу і відправив справу на розгляд до суду першої інстанції.
  • Підготовче засідання під час нового розгляду щоразу відтерміновують. Останнім часом — через карантин.
  • Останнє підготовче судове засідання у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса та двох його охоронців знову 14 серпня відклали.
На початок