Майже 200 підприємців з Хмельниччини отримають мікрогранти. На що витратять

Майже 200 підприємців з Хмельниччини отримають мікрогранти. На що витратять

Майже 200 підприємців з Хмельниччини отримають мікрогранти. На що витратять
. Фото ілюстративне: Pexels

174 підприємці з Хмельниччини отримають мікрогранти за програмою "Власна справа" урядового проєкту "єРобота". Заявки на гранти подавали впродовж 2023 року.

Про це Суспільне Хмельницький розповіла директорка департаменту інформаційної діяльності Хмельницької обласної державної адміністрації Інна Михайлова.

За її словами, грантоотримувачі області отримають від держави фінансову підтримку на започаткування або розширення свого бізнесу на загальну суму понад 38 млн гривень. Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення 343 нових робочих місць.

Майбутні та чинні роботодавці планують створити або розширити заклади у сфері торгівлі, індустрії краси та кавовому бізнесі. Окрім того, зросте виробництво одягу, відкриються магазини з продажу квітів, кормів для тварин. Дехто з отримувачів гранту продовжить стоматологічну практику, обслуговуватиме та ремонтуватиме автомобілі, вирощуватиме зернові культури, здійснюватиме догляд за дітьми, постачатиме готові страви, займатиметься організацією відпочинку та розваг, відкриє фітнес клуб, розповіла Інна Михайлова.

Переважна більшість грантоотримувачів, як сказала Інна Михайлова, планують витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу.

Як отримати мікрогрант на старт або розвиток свого бізнесу

  • Скласти бізнес-план.
  • Подати документи через портал Дія.
  • Захистити бізнес-план.
  • Отримати позитивне рішення та відкрити рахунок в банку.
  • Отримати кошти та розпочати свою діяльність.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок