Новий Telegram місії "На щиті", 10 офіцерів громад, "St. Mykolas Run". Головні новини Рівного та області 20 листопада

Новий Telegram місії "На щиті", 10 офіцерів громад, "St. Mykolas Run". Головні новини Рівного та області 20 листопада

Вулиця у Вараші 20 листопада 2023
Вараш, 20 листопада 2023 року. Фото: Суспільне Рівне

Новини та події Рівного та Рівненської області 20 листопада 2023 року: фото, відео, коментарі, які вдалось зібрати Суспільному.

На півночі Рівненщини 21 листопада очікують інтенсивніших снігопадів, ніж фіксували в області напередодні

Про це повідомили у Facebook Cлужби відновлення та розвитку інфраструктури, це колишня Служба доріг.

Там зазначили, що 20 листопада на дорогах працює 24 машини й механізми підрядних організацій. Раніше шляховики повідомляли, що, згідно з правилами, першочергово обслуговують дороги міжнародного й національного значення з інтенсивнішим рухом.

У Рівному чоловіка підозрюють у підпалі квартири дружини, з якою розлучається. Він причетність заперечує

Про це 20 листопада повідомили у поліції Рівненської області. Сам інцидент стався увечері в будинку на проспекті Князя Романа 18 листопада. Там у квартирі на п'ятому поверсі мешкає жінка, її у той день вдома не було.

"39-річний житель Луцька, із яким вона перебуває на стадії розлучення, своїми ключами відчинив двері, зайшов всередину та підпалив одяг у шафі. Сусіди, які побачили дим, викликали рятувальників, які оперативно ліквідувати займання. Внаслідок пожежі пошкоджено стіни, стелю спальної кімнати, балкон, а також речі домашнього вжитку", — розповіла обставини пресофіцерка поліції Юлія Дуднік.

Чоловіка підозрюють у підпалі квартири колишньої
Фото: поліція Рівненської області

Вона додала, що з місця події поліцейські вилучили необхідну слідову інформацію та відкрили кримінальне провадження.

"20 листопада, за погодження прокуратури, чоловікові повідомили про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу", — додала пресофіцерка.

Санкція статті за підпал майна передбачає від трьох до десяти років тюрми.

Як уточнила Суспільному пресофіцерка, чоловік свою причетність до події заперечує та посилається на статтю 63 Конституції України: особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом.

У Рівному анонсували благодійний забіг "Rivne St. Mykolas Run 2023". Коли і як його проведуть

У Рівному 3 грудня планують провести шостий благодійний забіг "Rivne St. Mykolas Run 2023". 50% від реєстраційних внесків організатори запланували спрямувати на підтримку ЗСУ.

Про це у Facebook повідомив Рівненський клуб бігу, що є організатором традиційного заходу.

Благодійний забіг відбудеться у неділю, 3 грудня. Маршрут проходитиме вулицями Кавказькою, Міцкевича, проспектом Миру та Набережною, зі стартом та фінішем на майдані Просвіти біля обласної ради.

До участі у заході запрошують всіх охочих, однак не більше, як 130 осіб на дистанцію в 2 км, 90 осіб на дистанцію 8 км, а також 30 осіб на Скандинавську ходьбу — 4 км і які зареєструвалися на сайті до 23:55 1 грудня.

Також зареєструватися можна буде 2 грудня з 15:00 до 18:00 особисто, за наявності вільних місць. Про місце реєстрації повідомлять додатково. Загальна кількість учасників має бути не більше 250 осіб на всі дистанції.

Вартість реєстрації:

  • 2 км та 8 км – 400 гривень;
  • Скандинавська ходьба – 300 гривень.

50% з кожної реєстрації будуть спрямовані на підтримку ЗСУ. Обов'язковою умовою для участі в заході є наявність в учасника власного новорічного, святкового або ж казкового капелюха.

Перед початком змагань кожного учасника може оглянути лікар і, у разі загрози шкоди для здоров’я, учасника можуть не допустити до участі у стартах. Старт забігу — о 9:00.

Усі учасники, які успішно подолають одну з дистанцій, отримають оригінальні пам’ятні медалі учасника забігу. Переможців та призерів нагородять кубками та сувенірами.

На фронті загинули Богдан Міщур, Юрій Соломчук та Тарас Чернецький з Рівненщини

На війні проти РФ загинули Богдан Міщур з Боремельської, Юрій Соломчук з Великомежиріцької та Тарас Чернецький з Дубровицької громад, що на Рівненщині.

Про це повідомили у Facebook громад.

Богдан Міщур

29-річний Богдан Міщур проживав у селі Більче Боремельської громади. Солдат-гранатометник загинув ще 27 липня 2023 року в районі села Роботино, що у Запорізькій області.

Про дату та час прощання повідомлять додатково.

Юрій Соломчук

Молодший сержант Юрій Соломчук проживав у селі Застав'я Великомежиріцької громади. Загинув 16 листопада 2023 року в районі села Діброва Сєвєродонецького району Луганської області.

Попрощалися з військовим 20 листопада.

Тарас Чернецький

Військовий Тарас Чернецький народився у селі Ясинець Дубровицької громади, проживав у селі Ремчиці Сарненської громади.

Загинув 15 листопада під час виконання бойового завдання в районі Бахмута.

Попрощалися з чоловіком 18 листопада у селі Ясинець.

Головні новини Рівного та області 20 листопада
Фото з Facebook тергромад

Ще десять громад Рівненщини отримали поліцейських офіцерів. Їм передали авто та рушниці

Про це повідомив голова Рівнеоблради Андрій Карауш у Telegram. За даними посадовця, поліцейські офіцери з'явились у Бабинській, Бугринській, Великомежиріцькій, Гощанській, Головинській, Деражненській, Корецькій, Малинській, Рівненській (Квасилів) та Соснівській громадах.

"Нацполіція, обласна влада спільно з тергромадами планують створити ще 19 поліцейських станцій, де працюватимуть 94 офіцери — так ми повністю покриємо область. Наразі в 64 громадах несуть службу 108 поліцейських офіцерів, 107 із них забезпечені службовими авто Renault Duster, також створено 92 поліцейські станції", — написав голова облради.

Посадовець уточнив, що проєкт на Рівненщині впроваджують з 2019 року. В Дубенському районі, до прикладу, його реалізували повністю й у кожній з 19 тергромад є свій поліцейський офіцер.

Хто такий поліцейський офіцер громади

Як ідеться на сайті Нацполіції, поліцейський офіцер громади – це один із кроків реформи. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.

Оскільки поліцейський офіцер стає повноправним представником своєї громади, яка бере на себе частину фінансової підтримки його роботи, то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед самою громадою.

Оновлений прогноз погоди на 21 листопада

За даними Рівненського обласного центру з гідрометеорології, 21 листопада — хмарно з проясненнями. Вночі — невеликий мокрий сніг, слабке налипання мокрого снігу, вдень — невеликий мокрий сніг та дощ. Вночі та вранці — слабкий туман, слабка ожеледь, на дорогах — ожеледиця. Вітер східний, 5-10 м/с.

Температура: по області: вночі — від 1º тепла до 4º морозу, вдень — 0-5º тепла; по м.Рівне: вночі — 0-2º морозу, вдень — 0-2º тепла.

Telegram рівненської місії "На щиті" тимчасово не діє. У чому причина

Telegram-канал рівненської гуманітарної місії "На щиті", де інформували про усі зустрічі з тілами загиблих військових, тимчасово не діятиме, допоки адміністратори не ухвалять рішення про його поновлення або ж створення нового. Причиною стала хакерська атака на адмінів та спроби шахрайства.

Головні новини Рівного та області 20 листопада
Скрин із проханням шахраїв про позику від однієї з адмінів каналу. Фото: Facebook Надія Гвоздик

Про це Суспільному 20 листопада розповів координатор місії Олександр Гребенюк.

Волонтерка і співорганізаторка гуманітарної місії "На щиті" Надія Гвоздик зазнала зламу свого профілю. З її Telegram надходили повідомлення з проханням "позичити 6 000 на картку".

"Розсилалося від мого імені, з моєю фотокарткою і моїм ніком, але прихованим номером телефону. Це відбувалося якраз під час зустрічі наших Героїв "На щиті", коли ми зібралися всі і чекали на машину. Практично одночасно людям, які стояли поруч зі мною, почали приходити нібито від мене повідомлення. Я одразу подумала, що мій Telegram зламали", — зазначила у коментарі Суспільному Надія Гвоздик.

Це сталося 17 листопада і волонтерка одразу заявила в поліцію:

"Надала усі скрини, що були в мене, моїх друзів, знайомих з картами, проханнями про допомогу. Одночасно повідомила в каналі, що вчиняються шахрайські дії і я не прошу ніяку допомогу. Такий же пост я опублікувала на Facebook".

Речниця поліції в Рівненській області Марія Юстицька повідомила, що заяву зареєстрували й проводять перевірку.

Як розповів Суспільному координатор місії Олександр Гребенюк, 20 листопада адміністратори каналу ухвалили рішення про те, що попередній Telegram-канал є недіючим, останнім дописом у ньому зробили перехід на новий, що має назву "На щиті Рівненщина":

"Хто хоче залишитися в курсі всіх подій та оперативно долучатися до супроводів екіпажів просимо з командою долучитися до нового каналу. Посилання тут: https://t.me/cimik_rivne. В каналі ми проводимо жодних зборів, крім монобанки "На Щиті", кошти з якої використовуються на обслуговування транспортних засобів".

У Рівному бус збив 15-річну дівчину на пішохідному переході

У Рівному мікроавтобус наїхав на 15-річну дівчину, яка переходила вулицю по нерегульованому пішохідному переході. Неповнолітню ушпиталили.

Про це повідомили у пресслужбі поліції в Рівненській області.

Зі слів пресофіцерки Юлії Дуднік, ДТП сталася у понеділок, 20 листопада, на вулиці Дубенській:

"Поліцейські на місці встановили, що 62-річний водій автомобіля Volkswagen T4 не впорався з керуванням та допустив наїзд на 15-річну пішохідку, яка перетинала проїзну частину по нерегульованому пішохідному переході".

Вона повідомила, що рівнянку доставили до лікарні, де попередньо діагностували перелом ноги, закриту черепно-мозкову травму та гематому.

Водій мікроавтобуса за результатами огляду на стан сп’яніння був тверезий, наразі вирішують питання щодо відкриття кримінального провадження, додала Юлія Дуднік.

Головні новини Рівного та області 20 листопада
Фото: Поліція в Рівненській області

На початок