Telegram рівненської місії "На щиті" не діє. У чому причина

Telegram рівненської місії "На щиті" не діє. У чому причина

Доповнено
Зламали Telegram місії "На щиті"
Скрин із проханням шахраїв про позику від однієї з адмінів каналу. Фото: Facebook Надія Гвоздик

Рівненська гуманітарна місія "На щиті" інформуватиме про усі зустрічі з тілами загиблих військових у новому Telegram-каналі. Попередній на понад дві тисячі учасників з 20 листопада не діє. Причиною стала хакерська атака на адмінів та спроби шахрайства.

Про це Суспільному повідомив координатор місії Олександр Гребенюк.

Волонтерка і співорганізаторка гуманітарної місії "На щиті" Надія Гвоздик зазнала зламу свого профілю. З її Telegram надходили повідомлення з проханням "позичити 6 000 на картку".

"Розсилалося від мого імені, з моєю фотокарткою і моїм ніком, але прихованим номером телефону. Це відбувалося якраз під час зустрічі наших Героїв "На щиті", коли ми зібралися всі і чекали на машину. Практично одночасно людям, які стояли поруч зі мною, почали приходити нібито від мене повідомлення. Я одразу подумала, що мій Telegram зламали", — зазначила у коментарі Суспільному Надія Гвоздик.

Це сталося 17 листопада і волонтерка одразу заявила в поліцію:

"Надала усі скрини, що були в мене, моїх друзів, знайомих з картами, проханнями про допомогу. Одночасно повідомила в каналі, що вчиняються шахрайські дії і я не прошу ніяку допомогу. Такий же пост я опублікувала на Facebook".

Речниця поліції в Рівненській області Марія Юстицька повідомила, що заяву зареєстрували й проводять перевірку.

ДОПОВНЕНО 16:20

Як розповів Суспільному координатор місії Олександр Гребенюк, 20 листопада адміністратори каналу ухвалили рішення про те, що попередній Telegram-канал є недіючим, останнім дописом у ньому зробили перехід на новий, що має назву "На щиті Рівненщина":

"Хто хоче залишитися в курсі всіх подій та оперативно долучатися до супроводів екіпажів просимо з командою долучитися до нового каналу. Посилання тут: https://t.me/cimik_rivne. В каналі ми проводимо жодних зборів, крім монобанки "На Щиті", кошти з якої використовуються на обслуговування транспортних засобів".

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок