«Скажу, коли захочу закінчити з боксом». Інтерв’ю Постола - про бій з Раміресом й подальшу кар’єру

«Скажу, коли захочу закінчити з боксом». Інтерв’ю Постола - про бій з Раміресом й подальшу кар’єру

Ексклюзивно
«Скажу, коли захочу закінчити з боксом». Інтерв’ю Постола - про бій з Раміресом й подальшу кар’єру
. Top Rank

Віктор Постол націлений на ще один чемпіонський бій, не планує закінчувати кар'єру та готовий у майбутньому стати тренером - інтерв'ю Суспільне Спорт.

В останні дні серпня український боксер Віктор Постол бився за два чемпіонські пояси у першій напівсередній вазі проти американця Хосе Раміреса. Боксери провели в ринзі усі 12 раундів, а судді віддали перевагу американському чемпіону.

Після повернення в Україну Віктор Постол поспілкувався із Суспільне Спорт про бій з Раміресом, найближчі плани в кар'єрі та бажання стати тренером.

- Ви ще не коментували свій бій з Хосе Раміресом. Наскільки ви погоджуєтеся з рішеннями суддів?

- Я передивився бій одразу, як тільки дійшов до готелю, проаналізував його. Дійсно, з боку здається, що можна було ще допрацювати, щоб виграти впевнено. Але як мінімум можна було давати нічию.

Утім, я розумів, що мені не віддадуть перемогу. Хосе Рамірес - місцевий боєць, він на контракті у [промоутерської компанії] Top Rank, яка проводила цей вечір боксу. Знаю, що Top Rank заздалегідь планував об'єднувальний бій Раміреса з Джошом Тейлором. Аби розраховувати на виграш, мені треба було виграти так, як у Лукаса МатіссеВіктор Постол відправив Матіссе в нокаут наприкінці 10 раунду. Це був бій за вакантний пояс чемпіона світу за версією WBC.

Читайте також: Суддівські записки бою Постол - Рамірес

- Чи задоволені ви своїми діями в ринзі?

- Усі давали прогноз, що я не доживу до 4-5 раунду, що я програю нокаутом. Можливо, на цій хвилі Хосе мене недооцінив, думав, що швидко переможе.

Своїм боєм я задоволений, уся команда задоволена. Можливо, я трохи замало зробив, ніж потрібно було, але задоволений. Шкода, що не дали перемоги.

Віктор Постол - Хосе Рамірес
Віктор Постол - Хосе Рамірес. Top Rank Boxing

- Якщо оглянутися назад, чи можна назвати цей бій найважчим у вашій кар'єрі?

- Бій був складним та важким, але точно не найважчим. Чому він був важким? Бо мені 36 років, тому складається таке враження, але загалом у мене були складніші бої.

- Бій проти Раміреса переносили двічі. Чи вплинуло це на вас у психологічному плані?

- Трохи є. Мене не було вдома спершу два місяці, тоді ще місяць, а потім - ще три місяці. Я готувався, але ніколи не знав, чи буде бій.

Коли ми вже востаннє приїхали в Лас-Вегас на бій, то всіх тестували на коронавірус: якби в когось був позитивний результат, бій одразу скасовується. Але результат у всіх був негативним, тож бій провели.

- Що далі планує робити Віктор Постол, після цієї поразки: продовжуватиме кар'єру чи будете завершувати?

- Коли я захочу закінчити з боксом, усім це скажу. Я збираюся ще мінімум 2-3 роки виходити в ринг, представляти Україну. Хочеться знову стати чемпіоном світу. Розумію, що буде складно, але прагну цього.

- Плануєте боксувати й надалі у першій напівсередній вазі, чи будете переходити в категорію вище?

- Перехід у наступну категорію є в моїх планах, бо я багато "ганяю" ваги - скидаю до 10 кілограм перед боєм. Якщо буде хороша пропозиція в 66 кілограмах, то перейду і боксуватиму там.

- Хороша пропозиція - це бій проти кого?

- Хочу боксувати з топовими суперниками. У напівсередній вазі є класні боксери. Хочеться реваншу з Теренсом КроуфордомУ 2016 році Віктор Постол рішенням суддів програв Теренсу Кроуфорда в бою за два пояси чемпіона світу в першій напівсередній вазі, але думаю, що поки це нереально.

Постол проти Кроуфорда
Постол проти Кроуфорда. AP

- Після завершення активної кар'єри плануєте ставати тренером?

- Маю такий план. Я майже все життя віддав боксу, думаю, що свої знання треба передавати молодому поколінню. Як закінчу кар'єру, буду тренувати своїх синів та інших учнів.

Інтерв'ю записала Діана Кондратюк

На початок