На Хмельниччині відібрали проєкти укриттів для нового будівництва

На Хмельниччині відібрали проєкти укриттів для нового будівництва

Дев’ять проєктів укриттів у навчальних закладах Хмельниччини відібрали для нового будівництва, капітального ремонту та реконструкції.

Про це Суспільне Хмельницький розповіла директорка департаменту освіти та науки Хмельницької обласної військової адміністрації Дарія Басюк.

За її словами, один із дев'яти об'єктів вже завершено — це сучасне нове укриття в Дунаєвецькому ліцеї, там зробили капітальний ремонт.

"Активно будуються укриття на рівні ПРУ(ред. протирадіаційне укриття). В місті Городку, в Улашанівській громаді. Таке ж укриття планується у Хмельницькій громаді — в школі №12. І в інших громадах також буде або будівництво нового найпростішого укриття або ремонт в закладах освіти. Зокрема — це Полонська та Красилівська громади. У нас будуються укриття, як коштом територіальних громад, шляхом їх фінансового ресурсу, так ресурсу обласного бюджету, і коштом субвенцій з державного бюджету. Зокрема в цьому році вона складає понад 47 мільйонів гривень", — розповіла Дарія Басюк.

Загалом, за словами Дарії Басюк, у навчальних закладах Хмельниччини є 164 протирадіаційні укриття. Вони обладнані всім необхідним устаткуванням для перебування під час радіаційної небезпеки.

"Що стосується найпростіших укриттів, їх є 651 в закладах освіти. Крім того, серед них є споруди подвійного призначення. І ще 198 укриттів ми орендуємо в інших суб’єктів господарювання або в приватних осіб", — говорить директорка обласного департаменту освіти та науки.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок