У Рівному відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад при президентові України. Про що говорили

У Рівному відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад при президентові України. Про що говорили

засідання конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України
. Фото: Суспільне Рівне

На Рівненщині вперше відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України. На ньому чиновники обговорили, зокрема, надання житла для ветеранів. Також на засіданні 16 листопада йшлось про допомогу ветеранам для інтеграції в суспільство.

На Рівненщині коштом державної субвенції придбають 25 квартир учасникам бойових дій, повідомила начальниця управління у справах ветеранів департаменту соцполітики Марина Корольова.

Захід вперше відбувся на Рівненщині. Участь у ньому взяли понад 150 учасників. Представники місцевої, обласної та урядової влади обговорили, зокрема, реалізацію проєктів для ветеранів у Рівному і Здолбунові:

"Цей центр життєстійкості буде окремим таким злагодженим фактично комплексом, якщо можна сказати, замкнутого циклу, де будуть надаватись абсолютно всі послуги: від консультування, інформування, закінчуючи психологічною, реабілітаційною підтримкою ветеранів і членів їх сімей. І, крім того, для зменшення бюрократичних процедур 18 жовтня між державною адміністрацією, територіальними громадами, ЦНАПами і Міністерством ветеранів заключено меморандум", — розповіла Марина Корольова.

За інформацією в.о. директора обласного центру зайнятості Надії Плютинської, на Рівненщині профінансували грантів для ветеранів на суму майже 1,5 мільйона гривень. Із початку 2023 року до центру звернулося майже 240 ветеранів, з них працевлаштували 63:

"На сьогодні державний центр зайнятості ухвалив сім позитивних рішень, чотири проєкти уже профінансували. Дані проєкти забезпечили розширення бізнесу — станції технічного обслуговування в Рівному, відкриття закладу вивчення іноземних мов у Здолбунові, експрес-перукарня в Рівному, а також кав'ярня в Дубні".

За місяць до повномасштабного вторгнення рівнянин Олексій Сніцаренко відкрив СТО. Потому, як ветеран отримав грант на суму 250 тисяч гривень, за ці гроші купив обладнання:

"Завдяки цьому гранту я зміг купити нове сучасне обладнання, яке є передовим у світі для обслуговування всіх марок автомобілів. Я також на волонтерських засадах допомагаю військовим — безкоштовно проводжу їм специфічні операції, які є дуже технічно складними".

Також під час засідання начальник обласного госпіталю ветеранів війни розповів, що будівництво нового корпусу для реабілітації ветеранів зі спінальними травмами вже розпочали. Згідно з проєктом, площа нового корпусу – понад десять тисяч квадратних метрів. Він буде мати чотири поверхи та цокольний для бомбосховища.

Зі слів Андрія Бурачика, загалом на будівництво необхідно 33 мільйони євро. Нині з державного бюджету на це виділили 100 мільйонів гривень:

"Війна продовжується, кількість пацієнтів зростає. Передбачено в цьому корпусі — лабораторія стовбурових клітин. Клітини будуть використовуватись для лікування та реабілітації в поєднанні з інвазивним та не інвазивним методами стимуляції головного та спинного мозку, для відновлення функцій головного та спинного мозку в пацієнтів, які перенесли важкі травми".

Всі пропозиції, які напрацювали під час засідання конгресу, передадуть уряду.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок