Евакуація дітей, обстріли Херсона, ситуація на лівобережжі. 631 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Евакуація дітей, обстріли Херсона, ситуація на лівобережжі. 631 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Оновлено
Обстріли Херсонщини
Зруйновані будинки після обстрілів армії РФ, Херсонщина, листопад 2023 р. Фото: Поліція Херсонської області/Facebook

631 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російська армія продовжує обстрілювати Херсон та Херсонську область з різних видів озброєння. Водночас Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують командні пункти, склади, зброю та техніку військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Тут читайте новини за 15 листопада, відеосюжети та дайджести новин — на YouTube Суспільне Херсон.

Головне на цей час

"Я була вдома, коли снаряди прилетіли. Скрізь посипались скло та уламки". Що розповіли херсонці про обстріли міста РФ

Російські військові вкотре завдали ударів по Херсону та населеним пунктам правобережжя. Є загиблі та поранені. Снаряди поцілили у житлові квартали ​— пошкоджені будинки, господарчі споруди об'єкти критичної інфраструктури та автівки.

Через атаку армії РФ вісім людей поранені

Станом на 21:30 відомо про вісім поранених через вечірню атаку Херсона військовими РФ, про це повідомив Суспільному керівник пресофісу ОВА Толоконніков.

Внаслідок вечірнього обстрілу Херсона загинула жінка

Керівник МВА Мрочко повідомив у Telegram про загибель 75-річної жінки після вечірніх ударів армії РФ по Херсону. Під час обстрілу вона перебувала у власній квартирі.

На ТОТ Херсонщини у Каховці російські окупанти збирали відбитки пальців у людей, чоловікам видавали повістки

На тимчасово окупованій території Херсонщини триває примусова паспортизація. Військові РФ ходили по будинках місцевих жителів, щоб зібрати заявки на отримання російського паспорта. Про це повідомив Центр національного спротиву.

За інформацією ЦНС, у місцевих жителів брали відбитки пальців. Чоловікам видавали повістки до фейкових військкоматів  для "уточнення даних".

У Херсоні після вечірнього обстрілу пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки

Після вечірнього масованого обстрілу армії РФ у Херсоні пошкоджені багатоповерхові і приватні будинки у Центральному та Дніпровському районах, повідомив у Telegram керівник МВА Мрочко.

Через обстріл Херсона поранені 15-річна дівчина та її родичка

Двоє поранених після обстрілів РФ — 15-річна дівчина та її 52-річна родичка. Обох шпиталізували, повідомив голова ОВА Прокудін.

У Херсоні після обстрілів зникло електропостачання

Після російських обстрілів у деяких районах Херсона зникло електропостачання, повідомили кореспонденти Суспільного.

Внаслідок обстрілу РФ Херсона постраждали троє людей

Армія РФ обстрілює центр Херсона. Наразі відомо про трьох постраждалих, повідомив у Telegram керівник МВА Мрочко.

У Херсоні чутно вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Поранена мама витягла дитину з палаючої машини. Історія порятунку двомісячної дівчинки з-під обстрілів поблизу Херсона

Жінку з тяжкими пораненнями та її двомісячну доньку знайшли поліцейські біля авто, яке палало через влучання російського снаряда, на дорозі поблизу Зеленівки. В той день російська армія обстрілювала його масовано. Згодом стало відомо, що родина поверталась з обласного центру з медогляду, за кермом автівки був дідусь дівчинки. Він загинув. Суспільне поспілкувалось з поліцейськими та військовими, які першими опинились на місці події.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Херсонський центр крові на 17 листопада потребує донорів усіх груп

Херсонський обласний центр крові на 17 листопада особливо потребує донорів усіх позитивних груп та четвертої негативної. Кров необхідна важкохворим та пораненим внаслідок обстрілів РФ людям. Донорів чекають з 8 до 13 години, за адресою: Миколаївське шосе, 7.

Станом на 18:15 у Херсонській громаді через обстріли загинув чоловік та поранена жінка

Станом на 18:15 у Херсонській громаді через обстріли російських військових постраждали двоє людей: загинув 68-річний чоловік, 54-річну жінку ушпиталили у стані середньої тяжкості, повідомив у Telegram керівник МВА Мрочко.

Херсонська область - повітряна тривога!

У Херсоні чутно вибухи

У Дніпровському районі Херсона чутно вибухи, повідомив керівник МВА Мрочко.

У Херсоні поліцейські затримали збувальника наркотиків з "товаром" на 100 тисяч грн

У Херсоні поліцейські затримали чоловіка, який збував людям особливо небезпечну психотропну речовину. У нього виявили наркотик вагою близько 50 грамів, на суму орієнтовно у 100 тисяч гривень. Суд обрав чоловіку запобіжний захід – тримання під вартою. Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомила у Facebook поліція Херсонської області.

Через обстріл Білозерки поранені четверо людей

Кількість поранених людей внаслідок обстрілу Білозерки зросла до чотирьох, про це у Telegram повідомила прокуратура.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Армія РФ обстряла Білозерку: є загиблий, двоє поранених

Армія РФ завдала удару по Білозерці на Херсонщині. Попередньо, одна людина загинула, ще двоє — поранені. Пошкоджені житлові будинки та продуктовий магазин. Зруйнований обʼєкт критичної інфраструктури. Внаслідок цього Білозерка і навколишні села наразі без електропостачання, повідомив у Telegram голова ОВА Прокудін.

Херсонська область - повітряна тривога!

Оголосили підозру міністру енергетики РФ Миколі Шульгинову, який "підключив" військові бази російських окупантів до захоплених електростанцій на Херсонщині

СБУ повідомила про підозру міністру енергетики РФ Миколі Шульгінову, який "підключив" військові бази російських окупантів до захоплених електростанцій на Херсонщині.

Також він сприяє підключенню захоплених українських енергооб’єктів до єдиної енергосистеми країни-агресора. Миколі Шульгінову оголосили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію країни та виїзду з неї. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі, повідомила у Telegram СБУ.

Під час обстрілу Корабельного району Херсона поранена жінка

Керівник ОВА Прокудін показав, як виглядає будинок, в який влучив снаряд під час обстрілу Херсона.

Також стало відомо про поранену 54-річну жінку. З вибуховою травмою та уламковим пораненням чола і стегна її госпіталізували.

Під обстріл військ РФ у Херсоні потрапив громадський транспорт

Під обстріл військ РФ у Херсоні потрапив громадський транспорт. В автобусі вибиті вікна. Інформації про загиблих та поранених немає, повідомив керівник МВА Роман Мрочко.

У херсоні під час обстрілів загинула людина

Внаслідок ранкового обстрілу Херсона загинув 67-річний чоловік. Російський снаряд влучив у приватний будинок, повідомила прокуратура.

На Херсонщині — відбій тривоги!

У Херсоні СБУ затримала прихильницю російських окупантів

У Херсоні СБУ затримала прихильницю російських окупантів, яка працювала у захопленому на той час місцевому університеті. Вона виконувала вказівки окупаційної влади та допомагала їй впроваджувати стандарти освіти РФ.

Також відомо, що підозрювана отримала російський паспорт, "голосувала" за приєднання Херсонщини до РФ, брала активну участь у заходах, організованих окупантами. Після звільнення Херсона жінка залишилась у місті.

Наразі їй повідомили про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників. Їй загрожує до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

Сили оборони знищили три спостережні пункти армії РФ

Сили оборони півдня за добу на Херсонському напрямку знищили три спостережні пункти армії РФ, дві гармати, два БТР, три одиниці автотехніки, а також ліквідували 40 російських військовослужбовців.

Про це йдеться в Telegram Сил оборони півдня.

Російські війська 94 рази обстріляли Херсонщину: поранена людина

Російські війська упродовж доби 94 рази обстріляли Херсонщину. Били по житлових кварталах. Пошкоджений навчальний заклад у Херсонському районі. Одна людина поранена, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

На початок