Збитки на понад 4 млн грн: на Сумщині судитимуть двох посадовців за придбання кисневих концентраторів

Збитки на понад 4 млн грн: на Сумщині судитимуть двох посадовців за придбання кисневих концентраторів

В Сумській області судитимуть колишнього начальника Управління охорони здоров'я Сумської ОДА та його ексзаступницю. Їм інкримінують організацію закупівлі кисневих концентраторів за завищеною вартістю.

Про це повідомили у ГУНП в Сумській області.

За даними слідства, для медичних закладів було придбано кисневих концентраторів на 18 млн 981 тис. грн. Згідно з офіційною документацією усього їх було закуплено 513 штук, вартість одного становила 37 тис. грн. Однак, відповідно до висновку експерта, ринкова вартість ідентичного виробу станом на дату укладання договору поставки складала 28 тис. 680 грн. Відтак різниця на закупівлі вказаного медичного обладнання складає 4 280 472, 00 грн.

Окрім того, колишній начальник Управління відповідатиме ще й за неналежне виконання своїх службових обов'язків. Він, перебуваючи на посаді директора однієї з медичних установ, за результатами проведення тендеру уклав договір про закупівлю дизельного пального за ціною 23,50 грн за літр. Надалі, в порушення чинного законодавства, сторони домовились збільшити ціну до 30,00 грн за 1 літр. Відтак державним інтересам завдано 230 тис. грн збитків.

Наразі прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців за зловживанняч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України службовим становищем. Колишнього начальник Управління охорони здоров'я Сумської ОДА судитимуть ще й за службову недбалістьч. 1 ст. 367 КК України.

На Сумщині судитимуть двох посадовців, які придбали кисневі концентратори зі збитками на понад 4 млн грн
Сергій Бутенко. Фото: Суспільне Суми

Колишній начальник Управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації — Сергій Бутенко, його призначили у серпні 2020 року, а у грудні 2021 року чоловік написав заяву про звільнення.

На Сумщині судитимуть двох посадовців, які придбали кисневі концентратори зі збитками на понад 4 млн грн
Фото: Сумська ОВА

Після чого був призначений в.о. начальника управління — Анатолій Котляр, який обіймає цю посаду і зараз.

Що відомо про цю справу

  • 2 серпня 2023 року колишньому начальнику Управління охорони здоров'я Сумської ОДА та його заступниці повідомлено про підозру за зловживання службовим становищем, яке призвело до 4,3 млн грн збитків.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок