Як інші країни допомагають відновлювати Житомирщину — голова ОВА Бунечко

Як інші країни допомагають відновлювати Житомирщину — голова ОВА Бунечко

Як інші країни допомагають відновлювати Житомирщину — голова ОВА Бунечко
В етері програми "Суспільне. Спротив" голова Житомирської ОВА розповів, як інші країни допомагають відновлювати Житомирщину. Фото: Facebook/Віталій Бунечко

В етері програми "Суспільне. Спротив" голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко розповів, як Естонія допомагає Житомирщині та що відбудовуватиме Португалія у Житомирі.

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення Житомирщина зазнала 116 ракетних ударів. Більше 3800 об'єктів зруйновано або знищено повністю. Своїми зусиллями в області відновили 2800 об'єктів, при цьому наразі 580 людей подали заявки на участь у програмі "єВідновлення" у зв'язку з незначними пошкодженнями, а 73 родини внаслідок повністю зруйнованого житла.

"Ми співпрацюємо з Естонією, яка фактично допомагає нам від самого початку повномасштабного вторгнення. Нашим першим успішним досягненням, яке ми можемо показати — це побудований з нуля дитячий садок в Овручі, який відкрили першого червня 2023 року. Ще про конкретні кроки допомоги, ми можемо розповісти про кошти на відновлення мосту в Малині, що є нашим спільним проєктом. Це міст, який був знищений ракетними ударами. Зараз ми будемо відбудовувати міст, на зекономлені кошти, в Олевську. Також сьогодні провели зустріч з Послом Естонської Республіки Аннелі Кольк і обговорили відкриття другої черги допомоги, яка, ймовірно, буде реалізована у січні 2024 року ", — проінформував Віталій Бунечко.

Зі слів голови Житомирської ОВА, сьогодні передали 134 комп'ютери та ноутбуки для дитячих будинків сімейного типу та багатодітних, прийомних сімей. Це теж допомога Естонії.

"Також необхідно відзначити конкретні кроки Португалії у відновленні житомирського ліцею №25. Вони взяли на себе зобов'язання його відбудувати. Найближчим часом запланований форум відновлення, цього разу в Лісабоні, де буде конкретно обговорено терміни відбудови ліцею №25 у Житомирі", — сказав Віталій Бунечко.

За інформацією голови Житомирської ОВА, наразі проводяться переговори щодо створення нових дитячих будинків сімейного типу на Житомирщині у партнерстві з Естонською Республікою.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок