Одна з компаній у Луцьку була частиною грального бізнесу РФ — прокуратура

Одна з компаній у Луцьку була частиною грального бізнесу РФ — прокуратура

Компанію у Луцьку підозрюють у співпраці з гральним бізнесом Росії
Офіс луцької компанії, яка за даними слідства співпрацювала з РФ, листопад 2023. Фото: прокуратура Волині

У Луцьку викрили компанію, яку обвинувачують у пособництві державі-агресору. За даними слідства, підприємство було частиною грального бізнесу у Росії.

Як розповіла Суспільному речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич, заснували підприємство громадянин України та громадянка Росії. У Луцьку майже 200 працівників компанії виконували функції техпідтримки і реклами.

"Бізнес, який працював без дотримання вимог міжнародного законодавства, складався з понад 30-ти брендів онлайн-казино, які залучили понад два мільйони гравців з усього світу", — зазначила речниця.

Слідчі встановили, що усі отримані прибутки через офшорні компаніїОфшор — це метод ухилення від сплати податків, який спирається на законодавство багатьох країн (в основному острівних), які частково або повністю звільняють від оподаткування доходи компаній. надходили до Росії. Для спілкування з клієнтами працівники у Луцьку використовувалося російське програмне забезпечення, а для виводу коштів — заборонені російські платіжні системи.

Одна з компаній у Луцьку була частиною грального бізнесу РФ — прокуратура
Обшуки у компанії, яку підозрюють у співпраці з РФ. Фото: прокуратура Волині

Під час обшуків у компанії вилучили понад 100 комп’ютерів, іншу оргтехніку, електронні документи щодо фінансових операцій, виплат винагороди клієнтам, інструкції роботи з іноземцями та "чорну бухгалтерію".

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок