Найбільший у світі книжковий ярмарок відбудеться без книжок

Найбільший у світі книжковий ярмарок відбудеться без книжок

Найбільший у світі книжковий ярмарок відбудеться без книжок
. АР

Франкфуртський міжнародний книжковий ярмарок, який є найбільшим у світі, цьогоріч не виставлятиме книжки на стендах. Таке рішення прийняла дирекція ярмарку через пандемію коронавірусу.

Як повідомляє Deutsche Welle, ярмарок щороку приймає понад 7 000 видавництв, літературних агентств, медійних компаній, книготорговельних об'єднань. Уперше за понад 70 років на стендах не буде книг. Павільйони будуть закритими, за винятком того, де розташована студія першого каналу німецького телебачення. Прямі трансляції авторських презентацій і телевізійні інтерв'ю з письменниками відбудуться навіть із глядачами, хоча їх кількість буде обмежена.

Читайте також: У Німеччині скасували Октоберфест-2020

Наприкінці травня гендиректор книжкового ярмарку Юрґен Боос анонсував проведення заходу у звичному форматі, але визнав, що кількість експонатів буде невеликою. Проте через ситуацію з COVID-19 чимало видавництв, зокрема, і німецьких, повідомили, що не приїдуть на ярмарок. Крім того, на території Франкфуртського ярмарку, яку зазвичай відвідували близько 300 тисяч людей, неможливо дотриматися усіх запобіжних заходів.

Ярмарок відбудеться з 14-го по 18 жовтня попри пандемію. У Франкфурті-на-Майні та інших німецьких містах відбудуться невеликі презентації, зустрічі з письменниками, конференції. Загалом їх заплановано близько 100. 

Що відомо

  • Десятий міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" перенесли на 2021 рік через пандемію коронавірусу COVID-19.
На початок