Єврокомісія виділила ще €110 млн на гуманітарну допомогу Україні

Єврокомісія виділила ще €110 млн на гуманітарну допомогу Україні

Єврокомісія, офіс, Брюссель, будівля
Єврокомісія. Getty Images

Європейський Союз надасть Україні ще 110 млн євро на тлі складної гуманітарної ситуації через війну з Росією та настання зими.

Про це йдеться у пресрелізі Європейської комісії.

100 мільйонів підуть безпосередньо Україні, а 10 мільйонів – на підтримку українських біженців у Молдові. Новий пакет допоможе гуманітарним партнерам ЄС надавати українцям такі основні послуги як грошову допомогу, харчування, воду, притулок, медичне обслуговування, психосоціальну підтримку та захист.

ЄК зазначає, що загальна сума гуманітарної допомоги від Євросоюзу вже сягнула 843 млн євро.

А беручи до уваги минулорічні цілеспрямовані російські атаки на енергетичну інфраструктуру України, ЄС також надаватиме енергетичну підтримку Києву. Країни-партнери розгорнуть ще 84 електрогенератори зі своїх стратегічних резервів з порятунку. Загалом через Механізм цивільного захисту ЄС в Україну було направлено понад 5 000 електрогенераторів.

Наприкінці вересня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомляла, що Євросоюз від початку повномасштабної війни надав Україні фінансову, гуманітарну та військову допомогу на суму 81 мільярд євро.

У листопаді ООН просила партнерів виділити для України допомогу у розмірі 435 мільйонів доларів — у зв’язку з корегуванням Плану реагування на гуманітарні виклики.

Зазначається, що ці кошти дадуть змогу забезпечити протягом зимового періоду гуманітарною допомогою понад 1,7 мільйона людей по всій Україні до березня 2024 року.

На початок