Армія РФ здійснила ракетний обстріл Запорізького району. Дві людини загинули та семеро поранені

Армія РФ здійснила ракетний обстріл Запорізького району. Дві людини загинули та семеро поранені

Оновлено
Внаслідок обстрілу армії РФ Запорізького району одна людина загинула та сім людей поранені
Наслідки ракетного обстрілу Запорізького району. 15.11.2023. Фото: Нацполіція

Російські військові з 09:50 до 10:18 завдали три ракетних удари по цивільній інфраструктурі одного з населених пунктів Запорізького району Запорізької області. Внаслідок обстрілу дві людини загинули та семеро дістали поранень. Серед поранених — три співробітника ДСНС.

Про це сьогодні, 15 листопада, повідомив очільник ЗОВА Малашко Юрій.

Посадовець зазначив, що внаслідок обстрілу поранені дві жінки.

"Вибуховою хвилею та уламками пошкоджені будинки, два автомобілі та господарчі споруди, які розташовані поруч з місцем ударів", — написав на своєму Telegram-каналі голова ЗОВА.

За його словами, тип ракет уточнюється.

Пізніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив на своєму Telegram-каналі, що через російський удар у Запорізькій області загинули двоє співробітників ДСНС, ще троє рятувальників травмовані.

"Росіяни вкотре обстріляли цивільну інфраструктуру. Сталося загоряння. Співробітники ДСНС за лічені хвилини вже були на місці події. Тоді окупанти завдали повторного удару. Внаслідок ракетного обстрілу, на жаль, двоє співробітників ДСНС загинули. Нашим героям без зброї тепер назавжди 31 та 34…", — написав він у телеграмі.
Армія РФ здійснила ракетний обстріл Запорізького району. Дві людини загинули та семеро поранені
Наслідки обстрілу Запорізького району, 15.11.2023. Фото: Нацполіція

Юрій Малашко також підтвердив, що кількість поранених зросла до двох.

У Запорізькій обласній прокуратурі повідомили, що за фактом загибелі двох рятувальників ДСНС та поранення семи цивільних осіб відкрили досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

За уточненими даними, військовослужбовці РФ здійснили сьогоднішній удар по Комишуваській громаді Запорізького району трьома ракетами типу "Іскандер-К", повідомив очільник ЗОВА Юрій Малашко.

Внаслідок обстрілу пошкоджені багатоквартирні та приватні житлові будинки, зруйнована місцева гімназія, повідомили у Комишуваській селищній рада.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок