Міністр оборони Ізраїлю: ХАМАС втратив контроль над Газою, бойовики тікають на південь

Міністр оборони Ізраїлю: ХАМАС втратив контроль над Газою, бойовики тікають на південь

Міністр оборони Ізраїлю: ХАМАС втратив контроль над Газою, бойовики тікають на південь
. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант. Фото: АР/Jacquelyn Martin

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що бойовики угруповання ХАМАС втратили контроль над містом Газа та тікають на південь.

Про це посадовець повідомив у відео, яке транслювали головні ізраїльські телеканали, вечері 13 листопада, передає The Times of Israel.

"Немає жодної сили ХАМАСу, здатної зупинити ЦАХАЛ. Армія оборони Ізраїлю просувається до кожної точки. Організація ХАМАС втратила контроль над Газою. Терористи тікають на південь. Цивільні особи грабують бази ХАМАСу. У них немає довіри до уряду", — сказав Галлант.

За словами міністра оборони, ізраїльські війська наступають "відповідно до планів та виконують завдання точно, зі смертельними наслідками".

Очільник оборонного відомства додав, що останніми днями ЦАХАЛ активізував діяльність проти тунелів ХАМАСу.

"Ми працюємо відповідно до поставлених завдань. У нас немає секундоміра. У нас є цілі. Ми доб'ємося своїх цілей", — підсумував посадовець.

The Times of Israel також пише, що у мережі шириться фото, на якому бійці Армії оборони Ізраїлю зайшли до будівлі парламенту Гази.

Що відомо про вторгнення ХАМАС в Ізраїль

Вранці 7 жовтня бойовики руху ХАМАС вдерлися на територію Ізраїлю із Сектора Гази, узявши під контроль кілька населених пунктів у прикордонній зоні та захопивши десятки заручників. У відповідь Ізраїль розпочав проти бойовиків контртерористичну операцію.

Світові лідери засудили атаку ХАМАС на Ізраїль, зокрема свою солідарність із народом Ізраїлю висловили в Європейському союзі та Україні.

Уряд Ізраїлю 8 жовтня підтримав запровадження воєнного стану в країні.

9 жовтня Ізраїль заявив про відновлення контролю над усіма прикордонними містами та згодом анонсував "повну облогу" Сектора Гази.

Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу 11 жовтня погодився сформувати уряд національної єдності з членами опозиції, включаючи колишніх генералів, щоб керувати країною через кабінет міністрів воєнного часу.

Того ж дня у Секторі Гази припинилося постачання електроенергії. Це сталося після того, як на єдиній електростанції закінчилося паливо. 12 жовтня міністр енергетики Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що анклав залишатиметься без світла, води та палива, поки не будуть звільнені заручники з Ізраїлю.

13 жовтня Армія оборони Ізраїлю закликала цивільних мешканців міста Газа евакуюватися у південному напрямку "задля власної безпеки та захисту".

27 жовтня речник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що ізраїльські сухопутні війська "розширюють свої наземні операції" та посилять повітряні удари у Секторі Гази.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу 28 жовтня повідомив, що другий етап війни проти ХАМАСу розпочався напередодні ввечері.

1 листопада сухопутні сили Ізраїлю прорвали передову лінію оборони палестинського руху ХАМАС у північній частині Сектору Гази.

Речник Армії оборони Ізраїлю контрадмірал Даніель Хагарі 2 листопада заявив, що наземні сили повністю оточили місто Газа.

На початок