У Кривому Розі у 4-річної дитини діагностували гепатит А

У Кривому Розі у 4-річної дитини діагностували гепатит А

У Кривому Розі у 4-річної дитини діагностували гепатит А
. Ілюстративне фото / Суспільне Вінниця

У приватній лікарні Кривого Рогу на Дніпропетровщині у 4-річної дитини діагностували гепатит А.

Про це Суспільному повідомила дитяча інфекціоністка Світлана Куніцина.

Як розповіла лікарка, до дитячого гастроентеролога медзакладу звернулися батьки 4-річної дитини. Вони поскаржилися на підвищену температуру у дитини, нудоту та знебарвлений кал.

Дитину оглянули та призначили дослідження на визначення антитіл до вірусу гепатиту А. Тест виявився позитивним.

Що відомо про випадки гепатиту А на Дніпропетровщині

З початку цього року в області зареєстровано 32 випадки гепатиту А. Випадків гепатиту А, пов`язаних зі спалахом захворювання на Вінничині, в регіоні не зафіксовано. Наразі фахівці досліджують зразки питної води, збудника хвороби не виявлено.

Що відомо про гепатит А

Вірусний гепатит А – гостре захворювання, спричинене вірусом гепатиту А, який вражає печінку. Вірус гепатиту А дуже стійкий та може зберігатись тривалий період часу в зовнішньому середовищі. Так, у воді вірус може зберігатись від 3 до 10 місяців, у випорожненнях – до 30 діб, у побуті в сухому середовищі за кімнатною температури – протягом тижня. Вірус гепатиту А гине через 5 хвилин кип’ятіння.

Хворіють на гепатит А тільки люди. Джерелом збудника інфекції може бути тільки хвора людина. Інкубаційний період, тобто період від потрапляння вірусу в організм людини та до появи перших проявів захворювання, становить в середньому 14-28 днів, але може бути до 50 днів.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок